Ο Νόβακ Τζόκοβιτς παραδέχθηκε ότι δεν βλέπει τον εαυτό του ως φαβορί για το Παρίσι, καθώς φέτος δεν έχει παίξει καλό τένις.
Ο Σέρβος και Νο1 του κόσμου θα πάει στο Roland Garros χωρίς να έχει κατακτήσει τίτλο μέχρι τώρα στη σεζόν, κάτι που έχει να συμβεί από το 2018, ενώ δεν έχει φτάσει ούτε σε τελικό στα τουρνουά που έχει συμμετάσχει με τελευταίο αυτό της Γενεύης όπου ηττήθηκε στα ημιτελικά από τον Τόμας Μάχατς.
“Φυσικά και ανησυχώ”, είπε ο Τζόκοβιτς. “Δεν έχω παίξει καθόλου καλά φέτος εκτός από μερικά παιχνίδια. Τα πράγματα είναι έτσι όπως είναι. Δεν με βλέπω ως φαβορί στο Παρίσι. Θα προσπαθήσω να πάω παιχνίδι με παιχνίδι.”
“Δεν είχα καλό βράδυ χθες και η ημέρα σήμερα ήταν δύσκολη. Ένιωσα απαίσια στο 1ο set του αγώνα. Δεν θέλω να αφαιρέσω τα εύσημα από τον Τόμας, ο οποίος άξιζε τη νίκη, αλλά δεν ξέρω τι να σκεφτώ γι’ αυτό το παιχνίδι.”
“Επίσης δεν ξέρω πώς κέρδισα το 2ο set (σ.σ bagel). Περίμενα εδώ να παίξω περισσότερους από έναν αγώνες και έπαιξα τρεις. Αλλά, ήθελα να νιώσω καλύτερα. Δεν είναι ευχάριστο να υποφέρεις στο γήπεδο. Είναι δύσκολο να συγκεντρωθείς στο τένις όταν έχεις άλλα πράγματα στο μυαλό σου.”
O Τζόκοβιτς θα κάνει πρεμιέρα την ερχόμενη Τρίτη στο Roland Garros παίζοντας κόντρα στον επικίνδυνο Γάλλο Πιερ Ουγκ Εμπέρερ.