Αθλητικά

Tickets.gov.gr: Βήμα βήμα πώς θα αποκτήσετε το ψηφιακό εισιτήριο για την είσοδο στα γήπεδα από 9 Απριλίου

O τρόπος με τον οποίο ο κόσμος θα μπορεί να μπει στα γήπεδα αλλάζει, καθώς από της 9 Απριλίου η διαδικασία του ψηφιακό εισιτήριο γίνεται υποχρεωτική.

Νέα δεδομένα έρχονται στην χώρα μας, σχετικά με την είσοδο των θεατών στους αγωνιστικούς χώρους, καθώς πλέον θα είναι αναγκαίο όποιος αγοράζει εισιτήριο, να έχει εγκατεστημένη την εφαρμογή Gov.gr Wallet στο κινητό του, προκειμένου να μπορέσει να μπει στο γήπεδο.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης «tickets.gov.gr» o τρόπος με τον οποίο θα γίνεται η αγορά του εισιτηρίου παραμένει η ίδια, χωρίς να υπάρχει κάποια αλλαγή για το συγκεκριμένο κομμάτι.

Εκεί που γίνεται τροποποίηση είναι η είσοδος στο γήπεδο, καθώς μετά την αγορά του εισιτηρίου, ο κάτοχος θα πρέπει να έχει εγκαταστήσει στο κινητό του τηλέφωνο την εφαρμογή Gov.gr Wallet, προκειμένου να μπορέσει είτε να γράψει είτε να σκανάρει τον κωδικό του εισιτηρίου.

Με αυτό τον τρόπο θα διαβεβαιώνεται πως ο κάτοχος του συγκεκριμένου εισιτηρίου είναι ο ίδιος και δεν έχει περάσει στα χέρια κάποια άλλου.

Στη συνέχεια αφού γίνει η ταυτοπροσωπία με το QR code ή το barcode, θα γίνει ο έλεγχος εγκυρότητας του εισιτηρίου, προκειμένου ο θεατής να μπορέσει να μπει στην εξέδρα και να καθίσει στην θέση που αναγράφει το εισιτήριο που έχει αγοράσει.

Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση θέλει να πολεμήσει το φαινόμενο της οπαδικής βίας, δίνοντας τη δυνατότητα τόσο στις αρχές, όσο και στις ομάδες να μπορούν να ελέγξουν και να βρουν ανά πάσα στιγμή τα άτομα που βρίσκονται εντός του γηπέδου.

Αναφορικά με τις κάρτες διαρκείας, θα πραγματοποιείται η ίδια διαδικασία.

Η συγκεκριμένη διαδικασία θα ξεκινήσει από της 9 Απριλίου και θα αφορά παιχνίδια για την Super League 1, το Κύπελλο Ελλάδας, αλλά και τις διεθνείς διοργανώσεις.