Αθλητικά

Τραγωδία με τέσσερις νεκρούς σε αγώνα στην Ονδούρα – Τρομερά επεισόδια με πυροβολισμούς και μαχαιρώματα (video)

Τραγωδία με τέσσερις νεκρούς σε αγώνα στην Ονδούρα – Τρομερά επεισόδια με πυροβολισμούς και μαχαιρώματα (video)

Τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες ήταν ο τραγικός απολογισμός των σοβαρών επεισοδίων που έγιναν στην Ονδούρα πριν από την προγραμματισμένη αναμέτρηση των δύο αιώνιων αντιπάλων της Τεγουσιγάλπα, Μοτάγουα και Ολίμπια.

Όλα ξεκίνησαν εκτός του γηπέδου, όταν οπαδοί εκσφενδόνισαν πέτρες στο λεωφορείο της Μοτάγουα, με αποτέλεσμα να υποστούν τραυματισμούς τρεις ποδοσφαιριστές της ομάδας. Οι «μάχες» συνεχίστηκαν και εντός του αγωνιστικού χώρου του εθνικού σταδίου της πόλης. Μέσα στο γήπεδο ακολούθησαν άγριες συμπλοκές με πυροβολισμούς και μαχαιρώματα. Έτσι, τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, επτά τραυματίστηκαν νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Τραυματίστηκαν και παίκτες, λόγω της επίθεσης στο πούλμαν της φιλοξενούμενης ομάδας.

Η αστυνομία και η ιδιωτική ασφάλεια δεν κατάφεραν να περιορίσουν τα άγρια επεισόδια και να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, τα αποτελέσματα ήταν τραγικά και έτσι, οι υπεύθυνοι αναγκάστηκαν να αναβάλλουν τον αγώνα.

Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στο στάδιο βρίσκονταν 10 χιλιάδες οπαδοί, οι οποίοι πέραν των σκηνών αυτών αναγκάστηκαν να υπομείνουν και τα δακρυγόνα των αστυνομικών που επενέβησαν, για να γλιτώσουν τα χειρότερα. Η Μοτάγουα από την πλευρά της έριξε το φταίξιμο στους φανατικούς οπαδούς της Ολίμπια, ζητώντας αυστηρές κυρώσεις από τις αρχές.