Η Μαρία Σάκκαρη στις αρχές του 2026 επέστρεψε στις… εργοστασιακές της ρυθμίσεις και μετά την Ναόμι Οσάκα (στους αγώνες με την Ιαπωνία), κέρδισε σήμερα και την Έμα Ραντουκάνου στέλνοντας την Ελλάδα στα προημιτελικά του United Cup που διεξάγεται στην Αυστραλία.
Μια νίκη, η οποία πέρα από την πρόκριση, ήταν κι ένα τεράστιο ψυχολογικό μπουτσάρισμα για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια, καθώς είχε χάσει και τα τέσσερα προηγούμενα ματς κόντρα στην Βρετανίδα (με πιο οδυνηρή ήττα αυτήν στον ημιτελικό του US Open).
Η σειρά των αγώνων με τη Μεγάλη Βρετανία είχε ανοίξει με την αγχωτική νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά επί του Μπίλι Χάρις με την Σάκκαρη να γνωρίζει ότι με νίκη εξασφαλίζουμε το εισιτήριο για την 8άδα.
Παρόλο που η Μαρία ξεκίνησε καλά τον αγώνα, όχι μόνο έχασε την ευκαιρία να κλείσει το πρώτο σέρβις γκέιμ, αλλά δέχθηκε το μπρέικ με την Ραντουκάνου να φτάνει στο 0-2, αλλά η απάντηση ήρθε γρήγορα και πειστικά.
Η Μαρία μείωσε σε 1-2, απάντησε αμέσως μετά με δικό της μπρέικ και πήρε ένα τρίτο συνεχόμενο γκέιμ για να προηγηθεί με 3-2. Τον καταιγιστικό της ρυθμό ανέκοψε προσωρινά η Ραντουκάνου καταφέρνοντας να ισοφαρίσει σε 3-3, ωστόσο το μομέντουμ ήταν με την Ελληνίδα, η οποία προηγήθηκε ξανά με 4-3 και έκάνε νέο μπρέικ για το 5-3. Κι όταν η Βρετανίδα απείλησε να το πάρει πίσω, η Μαρία έσβησε τρία μπρέικ πόιντς για να φτάσει στο 6-3 και το 1-0.
ΠΗΓΗ protothema.gr

