Αθλητικά

«Βόμβα» Μαρινάκη: Μήπως σκεφτούμε κάτι παρόμοιο με το μπάσκετ

«Βόμβα» Μαρινάκη: Μήπως σκεφτούμε κάτι παρόμοιο με το μπάσκετ

Την ικανοποίηση του από την ισοπαλία, απέναντι στην Τότεναμ, εξέφρασε ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, με τον «ισχυρό άνδρα» των «ερυθρόλευκων» να επικεντρώνεται και στο ελληνικό πρωτάθλημα, εκφράζοντας τον προβληματισμό του… «Βλέπετε τι έχει γίνει στο μπάσκετ τόσο καιρό, μήπως να σκεφτούμε κι εμείς κάτι παρόμοιο… Κάθε ημέρα βλέπουμε και κάτι καινούριο. Καλό το πρωτάθλημα των Πρεσπών, αλλά η χώρα επανήλθε στην κανονικότητα».

«Σήμερα ο Ολυμπιακός έπαιξε πάρα πολύ καλά απέναντι σε μια ομάδα πολύ δυνατή, μία ομάδα αξίας ενός δις. Μόνο το σέντερ φορ της Τότεναμ ο Κέιν κοστίζει δυο φορές όσο η ομάδα του Ολυμπιακού. Αυτό δείχνει ότι σήμερα κάναμε μια μεγάλη υπέρβαση.

Αν δούμε τα στατιστικά και δούμε τις φάσεις ο Ολυμπιακός έπρεπε να είχαμε κερδίσει σήμερα. Έδειξε ότι η ομάδα είχε ψυχικά αποθέματα. Το να δημιουργείς, να βρίσκεσαι πίσω με 2-0 και να έχεις δοκάρια φάσεις, γκολ κάτι σημαίνει.

Παίζαμε με μια ομάδα με παίκτες καταξιωμένους, με διεθνείς παίκτες, είμαστε ευχαριστημένοι. Ο κόσμος το ευχαριστήθηκε και μακάρι να συνεχίσουμε έτσι. Η ομάδα έχε σιγουριά δεν το βάζει κάτω. Είμαι ευχαριστημένος», είπε αρχικά και συνέχισε μιλώντας για το όραμα του:

«Εγώ τον Ολυμπιακό τον παρακολουθώ από μικρό παιδί, αυτό που με στεναχωρούσε ήταν οι πορείες στην Ευρώπη, όταν έβλεπα τον κόσμο να ταξιδεύει – έχω ταξιδέψει παντού με τον Ολυμπιακό – και να φεύγει πικραμένος.

Όταν αγόρασα τις μετοχές της ομάδας υποσχέθηκα δύο πράγματα. Το ένα είναι να είναι αυτάρκης ο Ολυμπιακός και δημιουργήσει περιουσία και το έκανα. Το δεύτερο να είναι μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα και το είδατε σήμερα».

Στη συνέχεια, πάντως, εξέφρασε τον προβληματισμό του για το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Είμαι προβληματισμένος από όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Βλέπετε τι έχει γίνει στο μπάσκετ τόσο καιρό, μήπως να σκεφτούμε κι εμείς κάτι παρόμοιο… γιατί κάθε ημέρα βλέπουμε και κάτι καινούριο.

Καλό το πρωτάθλημα των Πρεσπών, αλλά η χώρα επανήλθε στην κανονικότητα. Χαρούμενος είμαι αλλά και προβληματισμένος για ό,τι συμβαίνει στη χώρα μας. Η παρουσία του κόσμου δεν είναι κάτι νέο, είναι κάτι μεγαλειώδες».

Τέλος, σχολιάζοντας το ντέρμπι που ακολουθεί με τον Παναθηναϊκό, είπε: «Αυτό τους είπα πριν να συγκεντρωθούν και να νικήσουν. Να παίξει η ομάδα σοβαρά και δυνατά».