Θρησκευτικά Θέματα

Τι πιστεύει ο Πάπας για την ανάσταση του Χριστού: Η αποκάλυψη προσωπικού του φίλου

ΠΕΔ Κρήτης: Αυτός είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών – Τα αποτελέσματα

O 95χρονος δημοσιογράφος Ευγκένιο Σκαλφάρι είναι προσωπικός φίλος του πάπα Φραγκίσκου και έχει πάρει πολλές συνεντεύξεις από τον ποντίφικα. Είναι γνωστός ότι ποτέ δεν ηχογραφεί ή κρατά σημειώσεις και γράφει τις συνεντεύξεις του από μνήμης. Πρόσφατα έγραψε πως ο Πάπας, αρνήθηκε τη θεία φύση του Χριστού, αλλά και την ανάσταση του σώματός του.

Συγκεκριμένα, στις 5 Νοεμβρίου, ο Σκαλφάρι έγραψε ένα άρθρο στην εφημερίδα La Republica πως ο Πάπας του μίλησε για την Ανάσταση.

«Ήταν άνθρωπος μέχρι που τον έβαλαν στον τάφο οι γυναίκες που αποκαθήλωσαν το σώμα του. Εκείνη τη νύχτα, στον τάφο, εξαφανίστηκε ο άνθρωπος και από εκείνη τη σπηλιά βγήκε Αυτός με τη μορφή πνεύματος, που συνάντησε τις γυναίκες και τους Αποστόλους, ενώ ακόμη διατηρούσε τη σκιά του προσώπου, και μετά εξαφανίστηκε για πάντα», έγραψε ο 95χρονος δημοσιογράφος πως δήλωσε ο πάπας Φραγκίσκος.

Η συγκεκριμένη δήλωση του πάπα είναι από το νέο βιβλίο του Σκαλφάρι: «Ο Μοναδικός Θεός και η Μοντέρνα Κοινωνία», που επικεντρώνεται στις συνεντεύξεις του με τον πάπα Φραγκίσκο, όπως αναφέρει το sputniknews.gr.