Χωρίς κατηγορία

Αυτό είναι το απειλητικό e-mail που εστάλη σε δεκάδες σχολεία της Αττικής – Η λέξη «Conference» στον αποστολέα

Το e-mail που στάλθηκε σήμερα το πρωί, Τετάρτη (29.05.2024) σε τουλάχιστον 35 σχολεία της Αττικής, από αποστολέα στη Ρωσία.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι παρόλο που το mail φαίνεται ότι είναι από αποστολέα του εξωτερικού και συγκεκριμένα από τη Ρωσία, έχει γραφτεί στα ελληνικά. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι ο αποστολέας θέλησε να προκαλέσει αναστάτωση ενόψει του αποψινού τελικού του Conference League, καθώς το e-mail έφτασε στα σχολεία από αποστολέα «ccconference@inbox.ru».

Τα συγκεκριμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχουν όλα το ίδιο περιεχόμενο και έχουν φτάσει σε τουλάχιστον 35 σχολεία που βρίσκονται σε Χαϊδάρι, Γέρακα, Γαλάτσι, Νέα Ιωνία, Αιγάλεω και άλλες περιοχές.

Διευθύντρια ενός δημοτικού σχολείου στα δυτικά προάστια που έλαβε το τρομακτικό κείμενο στα εισερχόμενα του σχολικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μιλώντας στο newsit.gr, περιγράφει τις στιγμές αγωνίας για τους μικρούς μαθητές και το προσωπικό της σχολικής μονάδας καθώς και τις ενέργειες, στις οποίες προχώρησε.

«Διάβασα το email στις 8 το πρωί. Κατευθείαν πήρα τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας , όπου ανήκουμε, δηλαδή την Γ’ Αθήνας. Τους ενημέρωσα, μου είπαν ότι θα πρέπει να ειδοποιήσω την αστυνομία. Όντως πήρα την αστυνομία, κατέγραψαν το γεγονός, αλλά μου είπαν ότι πρέπει να απευθυνθώ στην τοπική ασφάλεια. Αυτό έκανα και εκεί με ενημέρωσαν ότι υπάρχουν κι άλλα παρόμοια emails σε άλλα  σχολεία και ότι δεν μπορούν τόσο άμεσα».

Όπως επισημαίνει η διευθύντρια του σχολείου, οι κινήσεις ήταν άμεσες. «Μεταφέραμε τα παιδιά αμέσως μετά την προσευχή σε ένα σημείο στο προαύλιο στο μπάσκετ, όπου θεωρούσαμε ότι έχει λιγότερη επικινδυνότητα».

Αυτό δεν μπορούσε να μείνει απαρατήρητο από τους γονείς των μαθητών που βρίσκονταν έξω από το κτίριο. «Εν τω μεταξύ υπήρχαν γονείς έξω από το σχολείο και είδαν τι γινόταν και ρώτησαν τι συμβαίνει. Επιλέξαμε να τους το πούμε γιατί δεν ξέραμε κατά πόσον είναι αλήθεια ή ψέματα για την ασφάλεια των παιδιών. Τους ενημερώσαμε. Άρχισαν κάποιοι να λένε ότι θέλουν να τα πάρουν. Δώσαμε υπεύθυνες δηλώσεις και όποιος ήθελε να πάρει το παιδί του τα έπαιρνε».

Στη συνέχεια, όπως λέει στο newsit.gr η διευθύντρια του δημοτικού σχολείου, «ήρθε η ομάδα της Ασφαλείας, που έκανε έναν εξωτερικό περιμετρικά έλεγχο, χωρίς σκυλιά κτλ. Επειδή είχα κάνει επαφές και με τον δήμο για να δούμε τι μέτρα θα έχουμε λόγω της έκτακτης αυτής ανάγκης που παρουσιάστηκε έγιναν πολλά τηλεφωνήματα, ήρθε ο δήμαρχος μετά από μία – μίαμιση ώρα και ο ίδιος είχε επικοινωνήσει και με την αντιτρομοκρατική» καταλήγει μιλώντας στο newsit.gr η διευθύντρια του δημοτικού σχολείου, το οποίο ήταν ένα από τα δεκάδες που εστάλησαν σήμερα το πρωί τα απειλητικά μηνύματα, που φαίνεται ότι έχουν σταλεί από την Ρωσία.

Πάντως, οι Αρχές εκτιμούν έως τώρα πως δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό, ωστόσο προχωρούν σε έρευνες σε όλα τα σχολεία, όπου έχει σταλεί το παραπάνω e-mai, ενώ ψάχνουν να βρουν ποιος κρύβεται πίσω από αυτό.

Πηγή:www.newsit.gr