Χωρίς κατηγορία

Μαντέψτε πόσα δίνουν για να επισκεφθούν αυτή τη βραχονησίδα για 20 λεπτά

Φωτιά στον Εθνικό Δρυμό Οίτης

Κι όμως αυτή η βραχονησίδα έχει μια πανάκριβή τιμή για να την επισκεφθείς. Και μόλις για 20 λεπτά.

Πόσα; 2.000 λίρες. Ναι καλά διαβάσατε, 2.000 λίρες. Κάποιοι το σκέφτηκαν και οι πρώτοι τουρίστες θα πάνε τον Μάιο του 2020. Η βραχονησίδα βρίσκεται 260 μίλια δυτικά των νήσων των Εξωτερικών Εβρίδων της Σκωτίας και ονομάζεται Ρόκολ.

Την περιπέτεια, διοργανώνουν δυο πρακτορεία που είναι εξειδικευμένα σε εκδρομές σε «δυσπρόσιτα και απομακρυσμένα» μέρη. Όπως η Βόρεια Κορέα, το Τσέρνομπιλ και το Ιράν. Πρόκειται για την πρώτη οργανωμένη εκδρομή στο νησί, αφού όσοι πλησίαζαν εκεί μέχρι σήμερα το έκαναν με ιδιωτικά σκάφη. Λιγότεροι από 200 άνθρωποι τα κατάφεραν, ενώ ο τελευταίος ήταν πριν τρία χρόνια.

Το 2014, ένας Σκωτσέζος είχε καταφέρει να μείνει μόνος του εκεί για 43 ημέρες. Ο ίδιος θα ηγηθεί της αποστολής. Όπως δήλωσε στην Sunday Post, «Το νησί είναι τόσο μικρό που δεν μπορείς να κινηθείς και πολύ. Το βασικό ζήτημα είναι ότι δεν μπορείς να περπατήσεις πολύ εκεί πάνω και αν δεν έχει καταιγίδα, υπάρχουν πολλά πουλιά που κάνουν το μέρος να μυρίζει και να γλιστράει».

Εάν η αποστολή αποτύχει, τότε η εταιρεία θα επιστρέψει τα χρήματα. Για την ιστορία, η συγκεκριμένη βραχονησίδα υπήρξε αντικείμενο διαμάχης για την χώρα που ανήκει. Την διεκδικούν τέσσερις χώρες (Βρετανία, Ισλανδία, Δανία και Ιρλανδία) και παρόλο που η Βρετανία την θεωρεί βρετανικό έδαφος από το 1972, οι υπόλοιπες χώρες δεν το έχουν αναγνωρίσει.