Χωρίς κατηγορία

“Πάρτι” κερδοσκόπων και στην Κρήτη, με… φόντο τον κορωνοϊό

“Πάρτι” κερδοσκόπων και στην Κρήτη, με… φόντο τον κορωνοϊό

Πρώιμα είναι ακόμα τα φαινόμενα αισχροκέρδειας που παρατηρούνται σε όλη την Κρήτη, αφού η μεγάλη ζήτηση σε προϊόντα όπως μάσκες και αντισηπτικά έχει οδηγήσει σε ραγδαία αύξηση των τιμών.

Τα φαινόμενα που παρατηρούνται είναι πολλά και ποικίλα, ενώ ακόμα και οι ίδιοι οι φαρμακοποιοί που διαχειρίζονται κατά κανόνα πωλήσεις τέτοιων προϊόντων δηλώνουν ότι ενδεχομένως θα πρέπει να υπάρξει και παρέμβαση της δικαιοσύνης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό της πώλησης μασκών πακέτου 5 τεμαχίων που πωλούνταν προς 1,5 ευρώ, τη στιγμή που μετά την εξάπλωση του κορωνοϊού, προτείνεται να πωλείται προς 7,5 ευρώ.

Το συγκεκριμένο παράδειγμα δεν είναι το μόνο ωστόσο, αφού υπάρχουν σούπερ και μίνι μάρκετ, τα οποία αρχικά προχώρησαν σε προσφορές σε αντισηπτικά και καθαριστικά με βάση το χλώριο. Όταν όμως οι προσφορές τελείωσαν, τα προϊόντα επανήλθαν στα ράφια με τιμές πολύ υψηλότερες κατά κανόνα, από αυτές που είχαν αρχικά.

Στο παιχνίδι όμως της προστασίας από τον κορωνοϊό έχουν μπει σχεδόν άπαντες, με αντισηπτικά κάθε είδους και κάθε προέλευσης να πωλούνται πλέον από περίπτερα μέχρι και μεγάλες αλυσίδες καλλυντικών και παιχνιδιών.

Οι καταναλωτές καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ως προς τις επιλογές τους και να μην εμπιστεύονται άκριτα τον οποιονδήποτε. Την ίδια στιγμή καλούνται να μην προχωρούν σε μαζικές αγορές στοκ αντισηπτικών ή ειδών βασικής υγιεινής, διότι εκτός του ότι μεγάλες ποσότητες ενδέχεται να φανούν άχρηστες, υπάρχει ο κίνδυνος έλλειψης και στέρησης από ομάδες υψηλού κινδύνου και ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη.

Πηγή: ekriti.gr