Ελλάδα Χωρίς κατηγορία

Σχηματίστηκαν δικογραφίες για τα περιστατικά με τους ιερείς που πρόσφερα τη Θεία Κοινωνία

Σχηματίστηκαν δικογραφίες για τα περιστατικά με τους ιερείς που πρόσφερα τη Θεία Κοινωνία

Με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είχε επικοινωνήσει ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, ενώ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είχε ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση

Για τα περιστατικά που παρατηρήθηκαν ανήμερα της Κυριακής των Βαΐων σε εκκλησίες στο Κουκάκι και την Κέρκυρα, όπου ιερείς προσέφεραν τη Θεία Κοινωνία σε πιστούς παρά την απαγόρευση και τις αντίθετες οδηγίες της Ιεράς Συνόδου, έχουν επιληφθεί οι αρμόδιοι κατά τόπους εισαγγελικοί λειτουργοί και έχουν σχηματιστεί σχετικές δικογραφίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Βαγγέλης Ιωαννίδης έχει σχηματίσει δικογραφία μέσω της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό στο Κουκάκι, όπως έχει σχηματίσει και ο Εισαγγελέας Κέρκυρας Διονύσιος Λαμπρίδης.

Κουκάκι Θεία ΚοινωνίαΠάντως, εισαγγελικοί κύκλοι δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο της αυτόφωρης διαδικασίας.
Νωρίς το απόγευμα της Κυριακής ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας είχε επικοινωνήσει με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα για τα δυο αυτά περιστατικά και ζήτησε να ερευνηθούν από τους αρμόδιους Εισαγγελικούς λειτουργούς.

Στο μεταξύ, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είχε ζητήσει να υπάρξει παρέμβαση του εισαγγελέα και να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τα περιστατικά.