Διεθνή Ελλάδα Τουρκία

Αλλαγή πλεύσης για το ιρανικό τάνκερ -Κατευθύνεται στην Τουρκία

Ο δράκος και οι «φωτιές» του Τραμπ στην παγκόσμια οικονομία
Αλλαγή πλεύσης για το .τάνκερ. Κατευθύνεται στην Τουρκία. Αφήνει την προοπτική να δέσει στην Καλαμάτα, κάτι που η Ελλάδα είχε αρνηθεί.

Άλλαξε πορεία το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Grace 1 και πλέον κατευθύνεται προς την Τουρκία, σύμωνα με το πρακτορείο Associated Press.

Tο πλήρωμα του πλοίου Adrian Darya 1, πρώην Grace 1, εν μέσω εντάσεων μεταξύ της Τεχεράνης και της Ουάσιγκτον και στον απόηχο της τοποθέτησης της Αθήνας ότι δεν θα διακινδύνευε τις σχέσεις με τις ΗΠΑ παρέχοντας βοήθεια και μπροστά στον κίνδυνο να μείνει εν πλω στη Μεσόγειο τροποποίησε στο Αυτόματο Σύστημα Αναγνώρισης τον προορισμό επιλέγοντας το λιμάνι Μερσίνα της Τουρκίας αντί της Καλαμάτας, όπως είχε αρχικά αναφερθεί.

Ωστόσο, όπως σημειώνει το πρακτορείο το πλήρωμα μπορεί να επιλέξει οποιαδήποτε τοποθεσία στο σύστημα και τελικά η Τουρκία να μην είναι ο πραγματικός προορισμός.

Σύμφωνα με το σύστημα εντοπισμού πλοίων MarineTraffic.com το δεξαμενόπλοιο βρίσκεται αυτή τη στιγμή νότια της Σικελίας στη Μεσόγειο και λαμβάνοντας υπόψη την ταχύτητα με την οποία κινείται εκτιμάται ότι θα φτάσει στη Μερσίνα σε περίπου μια εβδομάδα.

Από την πλευρά του το Ιράν και τα ιρανικά μέσα τηρούν σιγή ιχθύος επί του θέματος, χωρίς να επιβεβαιώνουν τον εν λόγω προορισμό.