Διεθνή Επικαιρότητα

Αποκάλυψη: Ελληνες, εγκέφαλοι σε σκάνδαλο με εταιρεία-πυραμίδα στην Ινδία

Αποκάλυψη: Ελληνες, εγκέφαλοι σε σκάνδαλο με εταιρεία-πυραμίδα στην Ινδία

Ο τρόπος λειτουργίας της συγκεκριμένης εταιρείας στην Ινδία, σύμφωνα με την ινδική εφημερίδα, είναι χαρακτηριστικός των εταιρειών-πυραμίδα.

Τον γύρο των δημοσιογραφικών γραφείων κάνει τις τελευταίες ώρες ένα ρεπορτάζ από την εφημερίδα Times of India, το οποίο κάνει λόγο για δύο Έλληνες, μπλεγμένους σκάνδαλο με εταιρεία-πυραμίδα στην Βομβάη.

Ο ένας εξ αυτών μάλιστα, είναι γνωστός στο ευρύ κοινό τόσο από την επιχειρηματική του δραστηριότητα όσο και από το πέρασμά του από την τηλεόραση.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, πρόκειται για το πρώτο Σχήμα Πόντσι (Ponzi Scheme) που εντοπίζεται στην Βομβάη, των 18 εκατομμυρίων κατοίκων από ξένους. Έδρα της συγκεκριμένης νεφελώδους εταιρείας, είναι ουρανοξύστης που βρίσκεται στο δημοφιλέστερο επιχειρηματικό κέντρο της ινδικής πρωτεύουσας Cuffe Parade.

Όπως αναφέρει το κείμενο του δημοσιογράφου Mateen Hafeez, οι δύο Έλληνες (ένας άνδρας και μία γυναίκα) μετέβησαν στην Ινδία τον Ιανουάριο του 2018 ιδρύοντας μία εταιρεία με την επωνυμία Drego Consultants Pvt Ltd. Μάλιστα φέτος διεξήγαγαν και ένα διήμερο σεμινάριο στο Νέο Δελχί με σκοπό την προσέλκυση επενδυτών.

Ο τρόπος λειτουργίας της συγκεκριμένης εταιρείας, σύμφωνα με την ινδική εφημερίδα, είναι χαρακτηριστικός των εταιρειών-πυραμίδα. Προσέλκυαν επενδυτές, τους οποίους διαβεβαίωναν πως εάν γινόταν τοποθέτηση 400 ευρώ στην εταιρεία, και ο ίδιος έφερνε άλλους δύο επενδυτές, τότε θα είχε κέρδος 500 ευρώ.

Αποκάλυψη: Ελληνες, εγκέφαλοι σε σκάνδαλο με εταιρεία-πυραμίδα στην Ινδία

Ωστόσο, όλα άλλαξαν όταν οι δύο Έλληνες (οι οποίοι δεν βρίσκονται στην Ινδία αυτήν την στιγμή), ζήτησαν από έναν εκ των τριών Ινδών διευθυντών που είχαν προσλάβει, να μεταφέρει το ποσό των 50.000 ευρώ από την δραστηριότητα της εταιρείας, εκτός Ινδίας.

Ο συγκεκριμένος διευθυντής, ο οποίος ονομάζεται Devendra Singh Kushwaha, απευθύνθηκε στην Αστυνομία, καταγγέλλοντας συνωμοσία και εξαπάτηση.

Το ρεπορτάζ των Times of India, φιλοξενεί μάλιστα και δηλώσεις αστυνομικού ο οποίος αναφερόμενος στην υπόθεση τονίζει: «Η εταιρεία έχει κανάλι στο YouTube για να προσελκύει επενδυτές. Οι αντιπρόσωποι παρέχουν πληροφορίες για το πώς να συνδεθούν με την εταιρεία και να αποκομίσουν κέρδος. Εξετάζουμε όλα τα βίντεο που έχουν αναρτηθεί και θα τα συμπεριλάβουμε στην αναφορά μας».

Αυτήν την στιγμή η ινδική αστυνομία αναζητά τα ίχνη των Ελλήνων, και μάλιστα στην έρευνα συνδράμει και η ινδική δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος προκειμένου να τους εντοπίσουν χάρις ένα e-mail το οποίο έστειλαν στον διευθυντή που έκανε την καταγγελία.

ΥΓ. Το 1069.gr, δεν δημοσιεύει τα ονόματα που αναφέρονται στο ρεπορτάζ των Times of India σεβόμενο τους κανονισμούς για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.