Διεθνή Επικαιρότητα

Διακοπές στην Ελλάδα: Ταξιδιωτική οδηγία του βρετανικού ΥΠΕΞ για κουνούπια και capital controls

Στην Alter Ego του Μαρινάκη η έκτη τηλεοπτική άδεια του ΕΣΡ

Επικαιροποιημένη ταξιδιωτική οδηγία για τους Βρετανούς που θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα

Με επικαιροποιημένη ταξιδιωτική οδηγία το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποιεί τους Βρετανούς τουρίστες που θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα για τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου, τους αυξημένους χρόνους αναμονής στα σημεία ελέγχου διαβατηρίων και τα capital controls.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι  από τις 7 Απριλίου 2019 η Ελληνική Αστυνομία εφαρμόζει συστηματικούς ελέγχους διαβατηρίων για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες που ταξιδεύουν προς / από προορισμούς εκτός του χώρου Σένγκεν (συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου).

Επίσης καλεί τους Βρετανούς τουρίστες να ελαχιστοποιήσουν την έκθεσή τους στα κουνούπια, για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας κουνουπιέρες ή εντομοαπωθητικά όταν βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους και να κλείνουν πόρτες ή παράθυρα.

Σχετικά με τα capital conrols αναφέρεται ότι στην Ελλάδα ισχύουν κεφαλαιακοί έλεγχοι, με αποτέλεσμα να επιβάλλονται περιορισμοί στο ημερήσιο όριο που επιβάλλεται από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα (συνήθως € 600) ή το ημερήσιο όριο που επιβάλλεται από τον εκδότη της βρετανικής κάρτας – όποιο είναι το χαμηλότερο ποσό.

Επίσης γίνεται λόγος για την αυστηρή στάση των ελληνικών Αρχών έναντι όσων κάνουν υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και την επιβολή προστίμων ή ποινών φυλάκισης σε άτομα που συμπεριφέρονται άσεμνα αλλά και «δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων».