Διεθνής Ασφάλεια

Αυστραλία: Γυναίκα υπουργός κατήγγειλε ότι τη νάρκωσαν και τη βίασαν

Η αστυνομία στην Αυστραλία ξεκίνησε έρευνα μετά από καταγγελία της βουλευτής του Κουίνσλαντ και αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μπρίτανι Λάουγκα ότι την νάρκωσαν και της επιτέθηκαν σεξουαλικά.

Η αυστραλή αναπληρώτρια υπουργός Μπρίτανι Λάουγκα, δήλωσε ότι δέχθηκε επίθεση σε νυχτερινή έξοδο στην εκλογική της περιφέρεια Yeppoon .

“Αυτό θα μπορούσε να είχε συμβεί στον καθένα και, τραγικά, συμβαίνει σε πολλούς από εμάς”, δήλωσε.

Το περιστατικό έρχεται μετά τις διαμαρτυρίες που πραγματοποιήθηκαν ως απάντηση στην πρόσφατη βία κατά των γυναικών.

Η 37χρονη Lauga, μετέβη σε αστυνομικό τμήμα και στη συνέχεια στο νοσοκομείο στις 28 Απριλίου, όπως γράφει το BBC.

“Οι εξετάσεις στο νοσοκομείο επιβεβαίωσαν την παρουσία ναρκωτικών ουσιών στον οργανισμό μου, τις οποίες δεν είχα πάρει”, ανέφερε σε δήλωση που ανήρτησε στα social media, προσθέτοντας ότι η ουσία την είχε επηρεάσει “σημαντικά”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Lauga ήρθε σε επαφή με άλλες γυναίκες που δήλωσαν ότι είχαν ναρκωθεί το ίδιο βράδυ.

“Δεν είναι εντάξει. Θα έπρεπε να μπορούμε να απολαμβάνουμε την κοινωνικοποίηση στην πόλη μας χωρίς τον κίνδυνο ναρκωτικών ή επίθεσης”, δήλωσε, προσθέτοντας ότι χρειάζεται χρόνο για να “θεραπευτεί σωματικά και συναισθηματικά”.

Η αστυνομία δήλωσε ότι δεν έχουν γίνει επιπλέον αναφορές στην ίδια περιοχή, αλλά ζητά από οποιονδήποτε έχει πληροφορίες ή έχει βιώσει κάτι παρόμοιο να επικοινωνήσει μαζί της.

Instagram will load in the frontend.

 

Η Lauga εξελέγη για πρώτη φορά στην έδρα του Keppel το 2015.

Η υπουργός Στέγασης του Κουίνσλαντ Meaghan Scanlon χαρακτήρισε τις κατηγορίες “σοκαριστικές” και “τρομακτικές”, όπως μετέδωσαν τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης.

“Η Μπρίτανι είναι συνάδελφος, είναι φίλη, είναι μια νεαρή γυναίκα στο κοινοβούλιο του Κουίνσλαντ και αυτά είναι πραγματικά σοκαριστικά πράγματα που διαβάζει κανείς”, δήλωσε ο Σκάνλον.

Instagram will load in the frontend.

 

“Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι οι γυναίκες είναι δυσανάλογα τα θύματα ενδοοικογενειακής, οικογενειακής και σεξουαλικής βίας. Η κυβέρνησή μας θα συνεχίσει να κάνει ό,τι μπορεί για να προστατεύσει τις γυναίκες και να σταματήσει τη βία”.

Η Αυστραλία έχει γίνει μάρτυρας μιας πληθώρας περιστατικών βίας λόγω φύλου τις τελευταίες εβδομάδες.

Τον Απρίλιο, ο Joel Cuachi μαχαίρωσε μέχρι θανάτου έξι ανθρώπους σε εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ.

Πέντε από τα θύματα ήταν γυναίκες και ο αστυνομικός διευθυντής της Νέας Νότιας Ουαλίας δήλωσε στο αυστραλιανό ABC News ότι ήταν “προφανές” ότι επικεντρώθηκε στο να βλάψει τις γυναίκες.