Διεθνής Ασφάλεια

Αμερικανικό Πεντάγωνο: Δεν γνωρίζουμε τι ήταν τα αντικείμενα που πέταξαν κοντά σε αντιτορπιλικό

Αμερικανικό Πεντάγωνο: Δεν γνωρίζουμε τι ήταν τα αντικείμενα που πέταξαν κοντά σε αντιτορπιλικό

Ένα βίντεο το οποίο τραβήχτηκε επάνω σε ένα αντιτορπιλικό του αμερικανικού Ναυτικού κάνει το γύρο του διαδικτύου, ύστερα από την επίσημη επιβεβαίωση από το Πεντάγωνο των ΗΠΑ ότι ορισμένα άγνωστα εναέρια φαινόμενα (ΕΑΦ) καταγράφηκαν σε αυτό.

Στο βίντεο φαίνονται μερικά τριγωνικού (ή πυραμοειδούς κατ΄ άλλους) σκάφη να πετούν σε σχετικά μικρή απόσταση από το αμερικανικό σκάφος. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται, το βίντεο τραβήχτηκε τον Ιούλιο του 2019 και σε αυτό φαίνονται τα εναέρια αγνώστου τύπου φαινόμενα όπως τα αναφέρει το Πεντάγωνο UAP (Unidentified Aerial Phenomena).

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι οι αναφερόμενες φωτογραφίες και βίντεο έχουν ληφθεί από προσωπικό του Ναυτικού. Η επιτροπή που ερευνά τα ΕΑΦ έχει συμπεριλάβει και το συγκεκριμένο βίντεο στις έρευνές του», δήλωσε η εκπρόσωπος του Πενταγώνου  Susan Gough για να συμπληρώσει:

«Όπως έχουμε τονίσει και στο παρελθόν, για να διατηρήσουμε την ασφάλεια των επιχειρήσεων και να αποφύγουμε την διαρροή πληροφοριών που θα μπορούσαν να ήταν χρήσιμες στον εν δυνάμει αντίπαλο,  το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ δεν σχολιάζει επίσημα τις παρατηρήσεις ή τις έρευνες από διεισδύσεις σε πεδία ασκήσεων ή  σε στρατιωτικές περιοχές, διεισδύσεις οι οποίες προέρχονται και από άγνωστα εναέρια φαινόμενα», συμπλήρωσε η εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Φυσικά η ένδειξη ΕΑΦ δεν σημαίνει ότι τα αντικείμενα αυτά είναι εξωγήινης προέλευσης. Μπορεί να είναι είτε αμερικανική προέλευσης είτε κάποιου άλλου κράτους, Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν έχουν ταυτοποιηθεί.