Διεθνής Ασφάλεια Επικαιρότητα

Επικίνδυνες καταστάσεις στη Σκανδιναβία: Ρώσοι Spetsnaz πραγματοποίησαν αποστολή αναγνώρισης στην κεντρική Νορβηγία!

«Περίεργη» ανάρτηση προκαλεί προβληματισμό στην Αντιτρομοκρατική: «Χθες ρίξαμε 5 σφαίρες στα ΜΑΤ»

Αποστολή αναγνώρισης πραγματοποίησαν μέλη των ρωσικών ειδικών δυνάμεων στην κεντρική Νορβηγία και στο Αρχιπέλαγος Svalbard στον αρκτικό κύκλο που ανήκει στη χώρα.

Αυτό αναφέρουν νορβηγικά ΜΜΕ, τα οποία επικαλούνται ανώνυμες πηγές από μυστικές υπηρεσίες τριών χωρών του ΝΑΤΟ. Όπως αναφέρεται οι ομάδες ή η ομάδα των Spetsnaz εγκατέστησαν και εξοπλισμό παρακολούθησης ενώ οι αποστολές περιλάμβαναν την αναγνώριση κρίσιμων εγκαταστάσεων και υποδομών.

Μάλιστα συνδέεται η παρουσία ρωσικών ειδικών σε ακτές της Νορβηγίας στο Αρχιπέλαγος με άσκηση που πραγματοποιεί η Ρωσία στη Θάλασσα του Μπάρεντς.

«Ρωσικές τακτικές ομάδες πραγματοποίησαν στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Αρχιπέλαγος, ενώ ρωσικές ειδικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αποστολές περιπολίας μακράς ακτίνας σε νορβηγικό έδαφος», ανέφερε πηγή από συμμαχική υπηρεσία πληροφοριών.

Μάλιστα οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις φέρεται να συνεργάστηκαν με Ρώσους «ιδιώτες» (πιθανότατα της εταιρείας Wagner) οι οποίοι βρίσκονται στη Νορβηγία με κανονική βίζα ως τουρίστες.

«Η ομάδα αυτή (Wagner) είναι γνωστή στο ΝΑΤΟ καθώς επιχείρησε και στην Κριμαία», εξηγεί η ίδια πηγή.

Πιθανολογείται κιόλας ότι οι ειδικές δυνάμεις έφτασαν στις νορβηγικές ακτές χρησιμοποιώντας το υποβρύχιο «νάνος» P-650 το οποίο κατασκευάζει η εταιρεία United Shipbuilding Corporation και είναι σχεδιασμένο για την πραγματοποίηση τέτοιων αποστολών.

Επικίνδυνες καταστάσεις στη Σκανδιναβία: Ρώσοι Spetsnaz πραγματοποίησαν αποστολή αναγνώρισης στην κεντρική Νορβηγία!

Όπως εξηγεί η ιστοσελίδα  aldrimer.no το νορβηγικό υπουργείο Άμυνας είναι ενήμερο για τις ρωσικές αυτές δραστηριότητες τις προηγούμενες ημέρες επικαλούμενο πηγή σε κεντρική θέση στην κυβέρνηση.