Διεθνής Ασφάλεια Επικαιρότητα

Επικίνδυνο «τετ-α-τετ» πυρηνικού υποβρυχίου των ΗΠΑ με ανθυποβρυχιακό ελικόπτερο του Ιράν [vid]

Καραμανλής σε ΣΚΑΪ: Ειδικό σώμα της αστυνομίας στις συγκοινωνίες Αττικής- Οι δράστες ταυτοποιήθηκαν

Ένα απρόσμενο περιστατικό σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες στον Περσικό Κόλπο, ανάμεσα σε ένα πυρηνικό υποβρύχιο των ΗΠΑ και ένα ανθυποβρυχιακό ελικόπτερο του Ιράν, σύμφωνα με όσα μετέδωσαν αραβικά μέσα ενημέρωσης, σε μια χρονική συγκυρία πολύ έντονη για τις δύο χώρες.

Ο Περσικός Κόλπος έχει μετατραπεί σε πεδίο ανταγωνισμού ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν, καθώς τόσο οι ανάπτυξη ναυτικών δυνάμεων του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού όσο και τα πρόσφατα στρατιωτικά γυμνάσια του Ιράν, έχουν αναδείξει την ένταση που επικρατεί στις σχέσεις των δύο πλευρών, με φόντο όχι μόνο τη δολοφονία του Στρατηγού Σουλεϊμανί, αλλά και του πυρηνικού επιστήμονα της Τεχεράνης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα αναφέρει το AMN, πρόσφατα πλάνα απεικονίζουν ένα αμερικανικό πυρηνικό υποβρύχιο ΄να έρχεται «τετ-α-τετ» με έναν ιρανικό στρατιωτικό ελικόπτερο ανθυποβρυχιακού πολέμου, την περασμένη βδομάδα, στην περιοχή του Περσικού Κόλπου.

Στο βίντεο που κυκλοφόρησαν από τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης και κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το πυρηνικό υποβρύχιο των ΗΠΑ φαίνεται να έρχεται «πρόσωπο με πρόσωπο» με ένα ελικόπτερο τύπου SH-3D. Ωστόσο, τόσο οι δυνάμεις των ΗΠΑ και όσο και του Ιράν δεν έχουν ακόμη σχολιάσει το περιστατικό.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Με πληροφορίες από: AMN