Διεθνής Ασφάλεια

F-16: Η Βουλγαρία αποκτά προσωμοιωτές μαχητικών τελευταίας γενιάς από την Lockcheed Martin

Επίμονος πόνος σε όλο το σώμα: Γιατί δεν πρέπει να τον αγνοείτε (video)

Η Βουλγαρία θα παραλάβει προσομοιωτές μαχητικών αεροσκαφών F-16, προκειμένου να εκπαιδεύσει τους πιλότους της για εθνικές και νατοϊκές αμυντικές αποστολές, έγινε γνωστό από την κατασκευάστρια εταιρεία Lockheed Martin Corp, μεταδίδει το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων BTA.

Όπως αναφέρει σε τηλεγράφημά του, τη 19η Ιουλίου του 2019, το βουλγαρικό κοινοβούλιο επικύρωσε συμβάσεις ύψους 2,1 δισεκατομμυρίων λέβα για την αγορά οκτώ μαχητικών F-16 Block 70 από τις ΗΠΑ για την Πολεμική Αεροπορία της χώρας και την πρόβλεψη σχετικού εξοπλισμού και τεχνικής υποστήριξης. Τα έξι πρώτα αεριωθούμενα αναμένεται να παραδοθούν το 2023 και τα δύο τελευταία στο πρώτο τρίμηνο του 2024. Σύμφωνα με το σχέδιο, η χώρα αναμένεται να αγοράσει επιπλέον οκτώ τέτοιου είδους αεροσκάφη.

Η Βουλγαρία βρίσκεται μεταξύ των πρώτων κρατών που αποκτούν μαχητικά F-16 Block 70 και θα παραλάβει, επίσης, προσομοιωτές εκπαίδευσης με την πιο σύγχρονη και πλέον προηγμένη παραμετροποίηση, επισήμανε η Lockheed Martin, σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο.

Το περιβάλλον προσομοίωσης των F-16 αναπαράγει όλα τα συστήματα και τους αισθητήρες. Το σύστημα εκπαίδευσης διαθέτει δυνατότητες δικτύωσης που επιτρέπει στους πιλότους να εκπαιδεύονται μαζί σε διάφορα σενάρια, σύμφωνα με την εταιρεία.

Οι τελευταίας γενιάς προσομοιωτές των F-16 της Lockheed Martin επιτρέπουν στους πιλότους να εκπαιδεύονται σε ένα πλήρως ρεαλιστικό περιβάλλον, το οποίο διασφαλίζει την ετοιμότητα στις αποστολές, δήλωσε ο Τσόνσι Μάκιντος, αντιπρόεδρος Εκπαίδευσης και Επιμελητείας της Lockheed Martin.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / BTA | Φωτογραφία αρχείου