Διεθνής Ασφάλεια

Ιρανικός στρατός: Στο στόχαστρό μας όποιος προστατεύει τα συμφέροντα των ΗΠΑ

GNTM: Άφωνη η Καγιά με Ελευθερία και Κάτια – «Γιατί της κάνεις bullying; Γιατί την πειράζεις;»

«Ακόμη και εάν κάποια χώρα δεν συμμετέχει άμεσα σε πόλεμο, αλλά τα εδάφη της φιλοξενούν τον εχθρό, θεωρούμε τη χώρα αυτή εχθρικό έδαφος», αναφέρει ο εκπρόσωπους του στρατού στο Ιράν.

Την προειδοποίηση ότι το Ιράν θα μπορούσε να βάλει στο στόχαστρο όλα τα εδάφη που θα αποτελέσουν καταφύγιο για τις ΗΠΑ ή τους εταίρους τους στην περιοχή, σε περίπτωση επιθετικής ενέργειας εναντίον της Τεχεράνης, απέστειλε ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν, Αμπολφάζλ Σεκάρτσι.

«Οποιοδήποτε μέρος και οποιοδήποτε σημείο εδάφους προστατεύει τα συμφέροντα των ΗΠΑ και των εταίρων τους, θα απειλούνταν (σε περίπτωση οποιουδήποτε πολέμου) και η Ισλαμική Δημοκρατία (σ.σ. του Ιράν) έχει αποδείξει ότι έχει τη δυνατότητα να το κάνει», σημείωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού στρατού, μιλώντας στο ιρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Fars News Agency.

«Ακόμη και εάν κάποια χώρα δεν συμμετέχει άμεσα σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο πόλεμο, αλλά τα εδάφη της φιλοξενούν τον εχθρό, θεωρούμε τη χώρα αυτή εχθρικό έδαφος και θα την αντιμετωπίσουμε ως επιδρομέα», είπε ακόμη ο ίδιος.

Τονίζοντας ότι το Ιράν δεν θα λειτουργούσε ποτέ σαν υποκινητής ενός πολέμου, ο εκπρόσωπος του ιρανικού στρατού επεσήμανε ότι εάν διαπραχθεί «στρατηγικό λάθος» και ξεκινήσει πόλεμος, «η επιθετικότητα θα αντιμετωπιστεί με την ισχυρότερη και την πιο συντριπτική απάντηση».

Πηγή: Sputnik