Διεθνής Ασφάλεια

Iskander: Δεν «παίζουν» οι Ρώσοι – Αναπτύσσουν βαλλιστικούς πυραύλους κοντά στην Ουκρανία [pics]

Ιάκωβος Τσούνης: Αύριο η εξόδιος ακολουθία του δημοσία δαπάνη των Ενόπλων Δυνάμεων

Οι εντάσεις στην Ουκρανία φαίνεται πως κλιμακώνονται ακόμα περισσότερο, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι η Ρωσία αναπτύσσει τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους τύπου Iskander σε περιοχές κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, την ίδια στιγμή που το Κίεβο κατηγορεί τη Μόσχα για προκλητικές ενέργειες.

Φωτογραφίες και αναφορές για τη συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων αλλά και πυραυλικών συστημάτων των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, αποδεικνύουν ότι η Μόσχα λαμβάνει τα μέτρα της για παν ενδεχόμενο, ενώ πολεμικά πλοία των Ηνωμένων Πολιτειών κατευθύνονται στη Μαύρη Θάλασσα.

Ειδικότερα, ο Thomas Bullock, αναλυτής του διεθνούς και έγκριτου Janes, αποκάλυψε την ανάπτυξη των ρωσικών συστημάτων βαλλιστικών πυραύλων μικρής εμβέλειας Iskander, που πιθανώς ανήκουν στην 119η Ταξιαρχία Πυραυλικών Δυνάμεων, σε περιοχές 250 χιλιόμετρα από τα σύνορα με το ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας.

Iskander: Δεν «παίζουν» οι Ρώσοι – Αναπτύσσουν βαλλιστικούς πυραύλους κοντά στην Ουκρανία [pics]

Ο ίδιος αναφέρει ότι: «Από τα τέλη Μαρτίου, η Ρωσία έχει προχωρήσει στη μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων στρατιωτικού εξοπλισμού στα σύνορα με την Ουκρανία και πιο συγκεκριμένα στις περιοχές της Κριμαίας, του Βορονέζ και του Ροστόφ». Επίσης, ο αναλυτής σημείωσε ότι εκτός από τα συστήματα Iskander, οι Ρώσοι έχουν αναπτύξει και τα βλήματα cruise μεγάλης εμβέλειας τύπου R-500.

Το σύστημα τακτικών πυραύλων Iskander έχει σχεδιαστεί για να χτυπήσει εχθρικούς στόχους όπως,  εκτοξευτές πυραύλων, πυροβολικό μεγάλης εμβέλειας, αεροσκάφη και ελικόπτερα σε αεροδρόμια, διοικητικά κέντρα και έχει εμβέλεια περίπου 500 χιλιόμετρα.