Διεθνής Ασφάλεια Επικαιρότητα

Καπιτώλιο: Συναγερμός για πυροβολισμούς

Οι 9 συνήθειες που μειώνουν τις πιθανότητες θανάτου από καρκίνο (εικόνες)

Πυροβολισμοί στο Καπιτώλιο, οι αρχές απέκλεισαν το κτίριο – Δύο αστυνομικοί σε κρίσιμη κατάσταση

Συναγερμός σήμανε στο Καπιτώλιο στις ΗΠΑ με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για πυροβολισμούς. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η περιοχή γύρω από το Καπιτώλιο έχει αποκλειστεί. Μάλιστα έχει δοθεί οδηγία στους εργαζομένους ότι δεν μπορούν να εξέλθουν του κτιρίου.

Δύο αστυνομικοί, μέλη της υπηρεσίας του Καπιτωλίου, τραυματίστηκαν αφού παρασύρθηκαν από το όχημα κοντά στο συγκρότημα που στεγάζει το Κογκρέσο, ενώ ένας ύποπτος συνελήφθη. Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, που επικαλούνται την αστυνομία του Καπιτωλίου, οι δύο αστυνομικοί και ο ύποπτος διακομίστηκαν σε νοσοκομείο. Δεν έχουν δοθεί περισσότερες διευκρινίσεις για την κατάστασή τους. Το συμβάν σημειώθηκε στην είσοδο Νορθ Μπαρικέιντ του Καπιτωλίου.

Όλα ξεκίνησαν, όπως αναφέρουν τα αμερικανικά δίκτυα, όταν ένα αυτοκίνητο, έπεσε πάνω στα κιγκλιδώματα (όπως μπορείτε να δείτε και από την κεντρική φωτογραφία), που προστατεύουν την περιοχή.

Η αστυνομία του Καπιτωλίου ανακοίνωσε ότι προχώρησε στον αποκλεισμό λόγω μιας «εξωτερικής απειλής ασφαλείας». Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου που ρωτήθηκε για το θέμα είπε ότι δεν είναι ενήμερη για το τι συμβαίνει στο Καπιτώλιο.

ΠΗΓΗ