Διεθνής Ασφάλεια

Λίβανος: Τέσσερα μέλη της οικογένειας δημοσιογράφου σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα

Ο ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ! (vids)

Τέσσερα μέλη της οικογένειας ενός Λιβανέζου δημοσιογράφου, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα από ισραηλινό πλήγμα ενώ επέβαιναν σε αυτοκίνητο που κινείτο σε δρόμο του νοτίου Λιβάνου, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου (ΑΝΙ).

Τα θύματα είναι η αδερφή του δημοσιογράφου Σαμίρ Αγιούμπ, ανταποκριτή τοπικού ραδιοφώνου και τα τρία εγγόνια της, ηλικίας 14, 12 και 10 ετών, μετέδωσε το ΑΝΙ.

Ο δημοσιογράφος, ο οποίος οδηγούσε το αυτοκίνητό του, τραυματίστηκε. Τα μέλη της οικογένειάς του τον ακολούθησαν σε ένα δεύτερο αυτοκίνητο.

Η περιοχή στα σύνορα μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ αποτελεί πεδίο συχνών ανταλλαγών πυρών κυρίως μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της φιλοϊρανικής Χεζμπολάχ από τις 7 Οκτωβρίου, όταν ξέσπασε ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, μετά τη φονική επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος στο ισραηλινό έδαφος.

Σήμερα το πρωί, τέσσερις διασώστες τραυματίστηκαν σε ισραηλινό βομβαρδισμό εναντίον δύο ασθενοφόρων που ανήκαν σε τοπικό σύλλογο, σύμφωνα με τον σύλλογο και το πρακτορείο ΑΝΙ.

Στις 13 Οκτωβρίου, ένας δημοσιογράφος του Reuters, ο Ισάμ Αμπντάλα, σκοτώθηκε και άλλοι έξι, εκ των οποίων δύο του Γαλλικού Πρακτορείου, τραυματίστηκαν ενώ κάλυπταν τα βίαια επεισόδια στον νότιο Λίβανο. Οι αρχές του Λιβάνου είχαν κατηγορήσει το Ισραήλ.

Από τις 7 Οκτωβρίου, 81 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την πλευρά του Λιβάνου, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, μεταξύ των οποίων 59 μαχητές της Χεζμπολάχ και τουλάχιστον 11 άμαχοι. Έξι στρατιώτες και ένας άμαχος έχουν σκοτωθεί στην ισραηλινή πλευρά, σύμφωνα με τις αρχές.