Διεθνής Ασφάλεια

Μακελειό στο Οχάιο: Και η αδερφή του δράστη μεταξύ των θυμάτων

Μακελειό στο Οχάιο: Και η αδερφή του δράστη μεταξύ των θυμάτων

Ο δράστης του αιματηρού επεισοδίου στο Ντέιτον στο Οχάιο των ΗΠΑ εξουδετερώθηκε «σε λιγότερο από ένα λεπτό» από την αστυνομία, όμως είχε τη δυνατότητα στην ελάχιστη τούτη διάρκεια να σκοτώσει εννέα ανθρώπους και να τραυματίσει άλλους 27, ανακοίνωσε σήμερα η δήμαρχος της πόλης Ναν Γουέιλι.

«Σε λιγότερο από ένα λεπτό οι αστυνομικοί βρέθηκαν επίο τόπου και εξουδετέρωσαν τον δράστη», πρόσθεσε η δήμαρχος, προσθέτοντας πως από τους 27 τραυματίες, οι 15 πήραν εξιτήριο σήμερα το πρωΐ.

Την ίδια στιγμή νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας τόσο για το προφίλ του δράστη όσο και των θυμάτων.

Μεταξύ των εννέα νεκρών από την επίθεση στο Ντέιτον είναι και η αδελφή του δράστη, ανακοίνωσαν σήμερα οι αμερικανικές αρχές. Η Μέγκαν Μπετς, «μία λευκή γυναίκα 22 ετών» περιλαμβάνεται μεταξύ των θυμάτων, ανακοίνωσε ο αστυνομικός Ματ Κάρπερ. «Είναι η αδελφή» του 24 χρονου Κόνορ Μπετς, του «λευκού άνδρα» που εκτέλεσε την επίθεση, πρόσθεσε ο ίδιος.

Την ίδια ώρα και σύμφωνα με το CBS, ο Μπετς είναι από το Bellbrook του Οχάιο και περιέγραφε τον εαυτό του στο Linkedin ως «πολύ καλό υπό πίεση, ότι μαθαίνει γρήγορα και υπεραποδίδει».

Σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές, έως τώρα δεν έχει βρεθεί κάποιο ιστορικό εγκληματικών ενεργειών στο παρελθόν του δράστη.