Διεθνής Ασφάλεια

NATO: Η Ουγγρική Πολεμική Αεροπορία αγοράζει 180 αμερικανικούς πυραύλους

Ο Πούτιν ανακοίνωσε ανταλλαγή κρατουμένων με την Ουκρανία

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ αποφάσισε να εγκρίνει μια στρατιωτική πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουγγαρία, συμμάχου στο ΝΑΤΟ, εκατόν ογδόντα (180) AIM-120C-7 πυραύλων αέρος-αέρος (AMRAAM) το εκτιμώμενο κόστος των οποίων αγγίζει τα 500 εκατομμύρια δολάρια.

Το εξοπλιστικό deal Ουγγαρίας-ΗΠΑ περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα εξής: τέσσερα (4) ανταλλακτικά τμήματα πυραύλων AIM-120C-7 AMRAAM, τέσσερα (4) τμήματα ελέγχου AIM-120C-7, έξι (6) AMRAAM εκπαιδευτικά βλήματα (CATM-120C), πυραυλικές θήκες, διαβαθμισμένο λογισμικό (για το ραντάρ AN / MPQ-64F1 Sentinel), συσκευές κρυπτογραφικής και επικοινωνιακής ασφάλειας, εξοπλισμό ακριβής πλοήγησης, εξοπλισμό συστημάτων οπλισμού και τέλος υπηρεσίες μηχανικής, τεχνικής υποστήριξης και υλικοτεχνικής στήριξης των ΗΠΑ προς την Ουγγαρία.

«Αυτή η πώληση θα στηρίξει την εξωτερική πολιτική και την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών βελτιώνοντας την ασφάλεια ενός συμμάχου του ΝΑΤΟ, που αποτελεί σημαντική δύναμη για την πολιτική σταθερότητα και την οικονομική πρόοδο στην Ευρώπη», δηλώνει Αμερικανός αξιωματούχος.

Η πώληση αυτή ενισχύει την στρατηγική πολιτική των ΗΠΑ για εξοπλισμό των συμμάχων του ΝΑΤΟ με σύγχρονα συστήματα που θα ενισχύσουν τη διαλειτουργικότητα με τις αμερικανικές δυνάμεις.

ΝΑΤΟ

Από τα F-35 στους πυραύλους

Οι πύραυλοι στην Ουγγαρία είναι άλλη μία εξοπλιστική συμφωνία που εδραιώνει την θέση των ΗΠΑ στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ.

Εδώ και καιρό η αμερικανική εταιρία Lockheed Martin αγωνίζεται για μια νέα σύμβαση για την προμήθεια 32 μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Πολωνία.

«Εάν η Πολωνία αποφασίσει να αγοράσει το F-35, θα λάβει αεροσκάφη τύπου Block 4. Αυτή η έκδοση θα περιλαμβάνει ολοκαίνουργιο λογισμικό, πρόσθετα όπλα και έχουν τη δυνατότητα να φέρουν έξι πυραύλους αντί για τέσσερις «, δήλωσε ο Greg Ulmer, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής, υπεύθυνος για το πρόγραμμα F-35, στη Lockheed Martin.

Ο αξιωματούχος της εταιρείας δήλωσε ότι οι Πολωνοί είναι άλλος ένας κρίκος στην  παγκόσμια αλυσίδα  εφοδιασμού των αεροσκαφών πέμπτης γενιάς.

Πηγή: Military News