Διεθνής Ασφάλεια

Ουκρανία: «Καταστρέψαμε τη βάση της ομάδας Wagner – Μόνο ένας Ρώσος μισθοφόρος επέζησε» [vid]

Στουτγκάρδη: Με ανατροπή στον ημιτελικό ο Μπερετίνι (vids)

Οι δυνάμεις στην Ουκρανία κατέστρεψαν μια βάση της διαβόητης ρωσικής ομάδας μισθοφόρων Wagner σε μια πόλη που βρισκόταν υπό την κατοχή της Μόσχας από το 2014, σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Λουγκάνσκ.

Ο Serhiy Haidai, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης, δήλωσε σήμερα Παρασκευή ότι η βάση στο στάδιο στην Kadiivka χτυπήθηκε από βομβαρδισμούς.

«Η βάση του Ομίλου Wagner έπιασε φωτιά», είπε σε μια ανάρτηση στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνοδευόμενο από ένα βίντεο ενός κτιρίου που φλέγεται με πολύ καπνό να υψώνεται στον ουρανό.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εξαπέλυσαν εύστοχη επίθεση εναντίον της Wagner. Μόνο ένας κατακτητής επέζησε».

Το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Hromadske μετέδωσε ότι 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν στην επίθεση, επικαλούμενο τοπικές πηγές ειδήσεων.

Στις 28 Μαρτίου, το βρετανικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι η Ομάδα Wagner συμμετείχε στην εισβολή που εξαπέλυσε η Ρωσία στην Ουκρανία από τις 24 Φεβρουαρίου 2022. Η Μόσχα αρνείται συνεχώς τον ρόλο της ιδιωτικής εταιρείας στον αγώνα για τα στρατιωτικά συμφέροντα του Κρεμλίνου.

Ωστόσο, βρετανοί αξιωματούχοι άμυνας δήλωσαν ότι η ομάδα Wagner χρησιμοποιήθηκε στην Ουκρανία για να αντισταθμίσει τις υψηλές απώλειες των ρωσικών στρατευμάτων και τη στασιμότητα της εισβολής. Επίσης, η μισθοφορική ομάδα έχει αναπτυχθεί και σε άλλα σημεία όπου εμπλέκεται στρατιωτικά η Ρωσία, κυρίως στη Λιβύη και τη Συρία.

Πηγή: Newsweek