Διεθνής Ασφάλεια

Πανικός για βόμβα στο αεροδρόμιο του Ισραήλ: Οικογένεια τουριστών βρήκε οβίδα και αποφάσισε να την… πακετάρει ως αναμνηστικό

Πανικός για βόμβα στο αεροδρόμιο του Ισραήλ: Οικογένεια τουριστών βρήκε οβίδα και αποφάσισε να την... πακετάρει ως αναμνηστικό

Οικογένεια από την Αμερική και οι αποσκευές της προκάλεσαν πανικό για βόμβα στο αεροδρόμιο του Ισραήλ, καθώς έδειξαν στους επιθεωρητές ασφαλείας μία οβίδα που δεν έχει εκραγεί. Όπως προέκυψε, τη βρήκαν κατά την επίσκεψή τους στα Υψώματα του Γκολάν και… αποφάσισαν να την πάρουν και να τη συσκευάσουν για το ταξίδι της επιστροφής τους, δήλωσαν οι Αρχές.

Βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξε πανικόβλητους επιβάτες να σκορπίζονται στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου Μπεν Γκουριόν κοντά στο Τελ Αβίβ την Πέμπτη.

Μάλιστα, η Ισραηλινή Αρχή Αεροδρομίων δήλωσε πως ένας άνδρας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με τραύματα που υπέστη καθώς προσπάθησε να διαφύγει πάνω από ένα καρουζέλ αποσκευών.

Ο εβραϊκός Τύπος ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της οικογένειας στα Υψώματα του Γκολάν ένα από τα παιδιά βρήκε και πήρε μια βόμβα που σχεδίαζαν να πάρουν ως αναμνηστικό στο σπίτι τους. Όταν αυτή φάνηκε στον έλεγχο αποσκευών του αεροδρομίου, η ασφάλεια ζήτησε την εκκένωση του χώρου, όπως μεταδίδει η Guardian.

Η Αρχή των αεροδρομίων δήλωσε ότι η οικογένεια επιτράπηκε να επιβιβαστεί στην πτήση της μετά από ανάκριση από το προσωπικό ασφαλείας, το οποίο δήλωσε ότι όλα ήταν εντάξει.

Σημειώνεται πως το Ισραήλ, το οποίο έχει υψηλά επίπεδα αεροπορικής ασφάλειας, συγκρούστηκε με τη Συρία για το Γκολάν κατά τη διάρκεια των πολέμων του 1967 και του 1973.