Διεθνής Ασφάλεια

«Πολεμικές» δηλώσεις από Σοϊγκού: «Είμαστε έτοιμοι – Μετακινήσαμε 3 Στρατιές στα δυτικά σύνορα»

«Πολεμικές» δηλώσεις από Σοϊγκού: «Είμαστε έτοιμοι - Μετακινήσαμε 3 Στρατιές στα δυτικά σύνορα»

«Η Ρωσία παίρνει μέτρα για να αντιμετωπίσει τις απειλητικές κινήσεις του ΝΑΤΟ»,  δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού προσθέτοντας οι πρόσφατες ρωσικές ασκήσεις επέδειξαν την ετοιμότητά των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

«Σε απάντηση των στρατιωτικών ενεργειών του ΝΑΤΟ, οι οποίες απειλούν την Ρωσία έχουμε λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

Ως μέρος των μέτρων που έχουμε λάβει κατά τις ασκήσεις στο πραγματοποιήσαμε αιφνιδιαστικούς ελέγχους της πολεμικής ετοιμότητας των στρατευμάτων μας στην Δύση και στη νότια στρατιωτική Περιφέρεια», δήλωσε πιο συγκεκριμένα ο Σοϊγκού.

Μάλιστα ο Σοιγκού ανέφερε πως η Ρωσία έχει αναπτύξει  δύο Στρατιές και τρείς «μονάδες αλεξιπτωτιστών»  στα δυτικά της σύνορα μέσα σε τρεις εβδομάδες.

«Μέσα σε τρεις εβδομάδες δύο Στρατιές και τρεις σχηματισμοί αερομεταφερόμενων μονάδων έχουν επιτυχώς αναπτυχθεί στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας σε περιοχές εκπαίδευσης και πολεμικών επιχειρήσεων», είπε προσθέτοντας ότι το σύνολο της πολεμικής ετοιμότητας των ρωσικών δυνάμεων προβλέπεται να φτάσει στο 100% τις επόμενες δύο εβδομάδες.»

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας πρόσθεσε πως και οι δυνατότητες του βόρειου Στόλου στην Αρκτική έχουν ενισχυθεί προκειμένου να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις προκλήσεις στην περιοχή, λέγοντας χαρακτηριστικά πως για πρώτη φορά τρία ρωσικά πυρηνοκίνητα υποβρύχια αναδύθηκαν στο βόρειο Πόλο μέσα από τους πάγους.

Ο ΣοΙγκού αναφέρθηκε επίσης στην ανάπτυξη δυνάμεων του ΝΑΤΟ:

«Οι αμερικανικές δυνάμεις μεταφέρονται από την βόρεια Αμερική στην Ευρώπη. Τα στρατεύματα στην Ευρώπη μετακινούνται προς τα σύνορα με την Ρωσία. Δυνάμεις συγκεντρώνονται στη Μαύρη Θάλασσα και στην Βαλτική. Τουλάχιστον 40.000 στρατιώτες και 15.000 μονάδες στρατιωιτκού υλικού μετακινούνται επίσης κοντά στα ρωσικά εδάφη».