Διεθνής Ασφάλεια Επικαιρότητα

Πώς αυτοκτόνησε (;) ο φερόμενος παιδόφιλος δισεκατομμυριούχος Jeffrey Epstein: Πολύ «βολικός» θάνατος για πολλούς…

ΕΠΟΣ: Μεθυσμένοι προσπάθησαν να πληρώσουν σε μπαρ με χρήματα... Monopoly!

Ο κατηγορούμενος για μαστροπεία ανηλίκων, Τζέφρι Έπσταϊν, φέρεται να χρησιμοποίησε ένα σεντόνι για να φτιάξει μια αυτοσχέδια θηλιά και να κρεμαστεί στο κελί του, για να αποφύγει την βαριά ποινή που τον περίμενε σύμφωνα με την New York Post.

O θανατός του όμως αποδεικνύεται ότι είναι ιδιαίτερα βολικός αφού πλέον οι έρευνες για το ποιοι συμμετείχαν στα «πάρτι οργίων» που διοργάνωνε ο δισεκατομμυριούχος, θα σταματήσουν.

Όπως σημειώνεται, ο Έπσταϊν έπρεπε να γονατίσει προς το πάτωμα καθώς κρεμάστηκε από την κορυφή της κουκέτας των κρεβατιών του κελιού.

Τώρα πώς το κατάφερε αυτό, παραμένει ένα ζήτημα. Πολλοί πάντως στις ΗΠΑ δεν δέχονται το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας καθώς θεωρούν πως μεγάλες οικογένειες και μέσα σε αυτές η οικογένεια Κλίντον είχαν να χάσουν πολλά από μια σχεδόν βέβαιη καταδίκη.

Η παρακολούθηση του κατηγορουμένου για το ενδεχόμενο αυτοκτονίας είχε διακοπεί κατόπιν προσπαθειών του δικηγόρου του όπως αναφέρει το sputnik

Παρόλα αυτά, έπρεπε να ελέγχεται κάθε 30 λεπτά, κάτι που δεν συνέβη τη νύχτα του θανάτου του. Σύμφωνα με το δίκτυο Fox, ο Έπσταϊν δεν είχε ελεγχθεί για αρκετές ώρες πριν βρεθεί νεκρός.

Λόγω της έλλειψης προσωπικού, η φυλακή που κρατούνταν ο Έπσταϊν φέρεται να υποχρεωνόταν να προσλαμβάνει προσωπικό υποστήριξης για να καλύπτει τις ανάγκες σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους που έκαναν επαναλαμβανόμενες υπερωριακές βάρδιες.

Σύμφωνα με τους κανόνες των φυλακών, ο Έπσταϊν έπρεπε να είχε συγκρατούμενο στο κελί, αλλά το πρόσωπο αυτό μεταφέρθηκε λίγο πριν την αυτοκτονία του κατηγορουμένου για μαστροπεία ανηλίκων.

Δεν έχει αποκαλυφθεί γιατί κανείς δεν πήρε τη θέση του συγκρατούμενου.

Η αυτοκτονία του Έπσταϊν έχει προκαλέσει πολλές θεωρίες συνωμοσίας, καθώς πολλοί επισημαίνουν ότι ο θάνατός του είναι ιδιαίτερα «βολικός», λαμβάνοντας υπόψη δημοσιεύματα που λένε ότι ο άντρας θα μπορούσε να αποκαλύψει «καυτές» πληροφορίες για πολλούς ισχυρούς ανθρώπους.

Σε περίπτωση καταδίκης του, αντιμετώπιζε κάθειρξη μέχρι και 45 ετών οπότε ήταν ιδιαίτερα λογικό να δώσει πολλούς από αυτούς που εξυπηρετούσε για να έκλεινε μια συμφωνία με την Εισαγγελία της Νέας Υόρκης για μια σαφώς επιεικέστερη ποινή.

Η αλήθεια είναι ότι παγκοσμίως οι δισεκατομμυριούχοι δεν έχουν την ίδια αντιμετώπιση εκ του νόμου όπως αυτή που έχουν οι απλοί άνθρωποι και εν πάση περιπτώση διαθέτουν σωρεία δικηγόρων που μπορούν να «κόψουν» και να «ράψουν» πολύ καλύτερη δικαστική αντιμετώπιση για τους πελάτες τους.

Η αυτοκτονία του Αμερικανού μεγιστάνα και κατηγορούμενου για μαστροπεία ανηλίκων, στο κελί του, στις φυλακές της Νέας Υόρκης, έχει προκαλέσει σάλο.

«Οι πρώτες βοήθειες δόθηκαν άμεσα από το προσωπικό» στον Επστάιν και μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ανέφερε το Σάββατο η Διεύθυνση Φυλακών των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, o θάνατος του Τζέφρι Επστάιν πρόκειται για «προφανή αυτοκτονία», ωστόσο διεξάγεται έρευνα προκειμένου οι εκτιμήσεις για τα αίτια θανάτου να επιβεβαιωθούν.

​Λίγο αργότερα, η εισαγγελία ανακοίνωσε τη διεξαγωγή έρευνας από κλιμάκιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για το θάνατο του Επστάιν, ενώ ταυτόχρονη έρευνα πραγματοποιεί και το FBI.

Πάντως πολλοί αναφέρουν ότι όταν είχαν φυλακιστεί στις ίδιες φυλακές δεν τους είχαν επιτρέψει ούτε κορδόνια στα παπούτσια να έχουν για να μην αυτοκτονήσουν και τους προκαλεί εντύπωση ο ελλιπής έλεγχος στον Έπσταϊν που τελικώς… αυτοκτόνησε

Θεωρείται ότι ο Επστάιν βρισκόταν σε τέτοια κατάσταση υψηλής εποπτείας, μιας και είχε βρεθεί ημιλυπόθυμος στο πάτωμα του κελιού του, πριν από 2 εβδομάδες, με σημάδια στο λαιμό του.

Σύμφωνα, ωστόσο, με το πρακτορείο Reuters, ο Επστάιν είχε βγει από το παραπάνω καθεστώς προστασίας, εδώ και αρκετό καιρό. Οι φωτογραφίες της σορού του Επστάιν που δημοσίευσε η εφημερίδα New York Post, δείχνουν το νεκρό να μεταφέρεται σε φορείο στο νοσοκομείο, φορώντας τη στάνταρ στολή κρατουμένου, αντί της χάρτινης αμφίεσης των ύποπτων για αυτοκτονία.

Ο συντηρητικός σχολιαστής , Μάικλ Κόντρι, σχολίασε στο twitter ότι την ώρα της αυτοκτονίας υπήρξε βλάβη στις κάμερες, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες στην αξιοπιστία της πληροφορίας.

Με το θάνατο του δισεκατομμυριούχου χρηματιστή κλείνει και η υπόθεση εναντίον του, προτού βγουν στην επιφάνεια κι άλλα μεγάλα ονόματα που τυχόν εμπλέκονται. Μεταξύ των οποίων κάποια που σήμερα βρίσκονται στην διακυβέρνηση των ΗΠΑ.

Από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα είχε σημειώσει σε ανακοίνωσή της ότι «διεξάγεται έρευνα για άτομα που ακόμη δεν αντιμετωπίζουν κατηγορίες», αλλά είχαν σχέση με τον Επστάιν, ενώ το Σάββατο ο εισαγγελέας Τζέφρι Μπέρμαν δήλωσε ότι η έρευνα θα συνεχιστεί παρά την αυτοκτονία.