Διεθνής Ασφάλεια

Πούτιν: Η Ρωσία αποδεικνύει καθημερινά την ανωτερότητά της στον τομέα των μαχητικών αεροσκαφών

156 οι νεκροί στην Ελλάδα

«Το κράτος πρέπει να κάνει τα πάντα για να βοηθήσει την εγχώρια αεροπορική βιομηχανία, η οποία ανταγωνίζεται τους ξένους παραγωγούς και αποδεικνύει την ανωτερότητά της καθημερινά στον τομέα των μαχητικών αεροσκαφών», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνάντηση για την υποστήριξη της αεροπορικής βιομηχανίας και των αεροπορικών μεταφορών την Τετάρτη.

«Στην τρέχουσα κατάσταση, είναι απαραίτητο να διατηρηθεί η βάση της βιομηχανίας, δηλαδή οι επιχειρήσεις κατασκευής αεροσκαφών και να αξιοποιηθεί η ικανότητα αυτής της πολύπλοκης και απαραίτητης παραγωγής», δήλωσε ο αρχηγός του κράτους.

Η Ρωσία είναι ανάμεσα στις λίγες χώρες που είναι σε θέση να παράγει όλο το φάσμα στρατιωτικών και πολιτικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων, κάτι που αποτελεί «μεγάλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της ρωσικής οικονομίας, βιομηχανίας, επιστήμης και εκπαίδευσης», τόνισε ο Πούτιν.

«Τα εγχώρια αεροσκάφη ανταγωνίζονται ισότιμα ​​τους ξένους αντιπάλους και ηγέτες της παγκόσμιας αγοράς και, στην πραγματικότητα, τα ξεπερνούν σημαντικά σε ορισμένες παραμέτρους».

Πηγή: TASS