Διεθνής Ασφάλεια

Σοκαριστικές εικόνες: Διακινητής πετάει δύο κοριτσάκια από τοίχο στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού

Σοκαριστικές εικόνες: Διακινητής πετάει δύο κοριτσάκια από τοίχο στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού

Συνεργασία των αρχών των δύο χωρών για τον εντοπισμό του – Δείτε το βίντεο

Σοκ προκαλούν οι εικόνες από κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού. Διακινητής έχει καταγραφεί να πετάει δύο κοριτσάκια από τον Ισημερινό, ηλικίας τριών και πέντε ετών, από τοίχο ύψους τεσσάρων μέτρων.

Ένα μέλος της υπηρεσίας που έλεγχε τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης σε σημείο ελέγχου σε απομονωμένη περιοχή του Νέου Μεξικού είδε το περιστατικό και ενημέρωσε τους συναδέλφους του, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

«Την Τρίτη το βράδυ ένας πράκτορας της Σάντα Τερέζα αρμόδιος για τις κάμερες είδε έναν διακινητή να ρίχνει δύο μικρά παιδιά από έναν συνοριακό τοίχο ύψους 14 ποδών (περίπου 4 μέτρων)» ανακοίνωσε η CBP.

Τα κοριτσάκια μεταφέρθηκαν σε σταθμό του CBP στην Σάντα Τερέζα του Νέου Μεξικού για να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια διακομίστηκαν σε νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

«Είμαι σοκαρισμένη από τον απάνθρωπο τρόπο με τον οποίο αυτοί οι διακινητές πέταξαν χθες το βράδυ από έναν τοίχο 14 ποδών αθώα παιδιά» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της περιπολίας Γκλόρια Ι. Τσάβες.

Η Τσάβες διευκρίνισε ότι οι Αμερικανοί συνοριοφύλακες συνεργάζονται με τις μεξικανικές αρχές για να εντοπίσουν τους δράστες.

Οι ΗΠΑ είναι αντιμέτωπες με μεγάλη αύξηση του αριθμού των μεταναστών που φτάνουν στα νότια σύνορά τους: περισσότεροι από 100.000 παράτυποι μετανάστες συνελήφθησαν τον Φεβρουάριο, εκ των οποίων σχεδόν 10.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι και 20.000 μέλη οικογενειών.

ΠΗΓΗ