Διεθνής Ασφάλεια

Στη δημοσιότητα τα πρώτα πλάνα από τον ρωσικό «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ» [vid]

Τρόμος στον αέρα για τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον

Στο πλαίσιο των στρατιωτικών ασκήσεων «Grom-2019», στις οποίες συμμετέχουν 12.000 στρατιώτες, πραγματοποιήθηκαν εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων και πυραύλων cruise, τις οποίες παρακολούθησε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι εκτοξεύτηκαν πύραυλοι cruise τύπου Calibr όπως βαλλιστικοί πύραυλοι τύπου Yars και Iskander.

Από το κοσμοδρόμιο Πλεσέτσκ, στο πεδίο δοκιμών Κούρα, στην περιοχή Καμτσάτκα εκτοξεύθηκε διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος τύπου Yars.

Οι πύραυλοι Iskander εκτοξεύθηκαν από υποβρύχια από την περιοχή της Θάλασσας Μπάρεντς και της Οχοτσκική Θάλασσας, αλλά και από την Θάλασσα της Κασπίας.

Η μεγάλη στρατιωτική άσκηση περιλαμβάνει επιχειρησιακές ομάδες από τα κεντρικά όργανα της στρατιωτικής διοίκησης, καθώς και σχηματισμούς και μονάδες των στρατιωτικών δυνάμεων πυραύλων.

Περιλαμβάνει επίσης σχηματισμούς και στρατιωτικές μονάδες οι οποίες στοχεύουν στην παροχή βοήθειας στις στρατηγικές δυνάμεις αποτροπής καθώς και στις ειδικές δυνάμεις για την ανίχνευση των ελιγμών του εχθρού.

Οι ασκήσεις άρχισαν στις 15 Οκτωβρίου. Συμμετείχαν 12.000 στρατιώτες, χρησιμοποιήθηκαν 213 εκτοξευτήρες πυραύλων, ενώ πήραν μέρος 105 αεροσκάφη.