Διεθνής Ασφάλεια

Στο Ιράν εκατοντάδες άνθρωποι πέθαναν εν μέσω κορωνοϊού από μια άλλη αιτία

Στο Ιράν εκατοντάδες άνθρωποι πέθαναν εν μέσω κορωνοϊού από μια άλλη αιτία

Όλα ξεκίνησαν από μια φήμη για θεραπεία

Το Ιράν μέχρι στιγμής μετράει 3.993 νεκρούς από τον κορωνοϊό. Ωστόσο εκατοντάδες άλλοι άνθρωποι έχουν πεθάνει από μια άλλη αιτία. Κι αυτή είναι η κατανάλωση οινοπνεύματος, αφού πολλοί άνθρωποι πίστεψαν στη φήμη ότι μπορούν να καταπολεμήσουν με αυτόν τον τρόπο τον ιό ή πως αποτελεί θεραπεία.

Οι νεκροί λοιπόν έχουν φτάσει τους 600, ενώ ακόμα 3.000 βρίσκονται στο νοσοκομείο, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Gholam Hossein Esmaili. «Τα νούμερα είναι πολύ υψηλά και πέρα από κάθε πρόβλεψη. Το οινόπνευμα όχι μόνο δεν αποτελεί θεραπεία αλλά μπορεί να αποδειχθεί και θανατηφόρο», ανέφερε στην ανακοίνωση του.

Μιλώντας στο κυβερνητικό μέσο Tasnim News Agency πρόσθεσε: «Αρκετοί άνθρωποι έχουν συλληφθεί και θα αντιμετωπιστούν αποφασιστικά. Είναι υπαίτιοι για τις εγκληματικές τους ενέργειες, προκαλώντας τον θάνατο και κακό στην υγεία των πολιτών», φωτογραφίζοντας εκείνους που πωλούσαν λαθραία οινόπνευμα σε πολίτες και διέδωσαν την φήμη ότι το οινόπνευμα είναι θεραπεία για τον κορωνοϊο.

Πολλοί άνθρωποι τους πίστεψαν παρόλο που η χρήση αλκοόλ απαγορεύεται στις περισσότερες περιοχές της χώρας και ο τραγικός απολογισμός έρχεται να προστεθεί στον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων από τον ιό στην Μέση Ανατολή.