Διεθνής Ασφάλεια Επικαιρότητα

Su-27 διώχνουν F-18 του ΝΑΤΟ που πλησίασε το αεροπλάνο του Ρώσου ΥΠΑΜ

Σπάνιες φωτογραφίες από τον τόπο όπου βρέθηκε η Παναγιά τρεις μέρες πριν την Κοίμηση Της

Το ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ έχει κυκλώσει τη Ρωσία, καθώς έχει γεμίσει με βάσεις πολλές χώρες του πρώην Ανατολικού μπλοκ, συμπεριλαμβανομένων των χωρών της Βαλτικής.

Γι’ αυτή την περικύκλωση ο Πούτιν έχει κατηγορήσει επανειλημμένα τον Γκορμπατσόφ, χαρακτηρίζοντάς τον εμμέσως αφελή(;) αφού οι εγγυήσεις που πήρε για τη μη επέκταση του ΝΑΤΟ ήταν μόνο λεκτικές.

Βέβαια τα δυτικά MME συνέχεια παρουσιάζουν τη Ρωσία ως την επεκτατική και πολεμοχαρή δύναμη. 

Σκεφτείτε τον πανικό που θα είχε επικρατήσει στα δυτικά ΜΜΕ σε περίπτωση που ρωσικό αεροσκάφος τόλμαγε να προσεγγίσει αεροπλάνο υπουργού των ΗΠΑ κοντά στα αμερικανικά σύνορα.

Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη απώθησαν πολεμικό αεροσκάφος F – 18 του ΝΑΤΟ, το οποίο επιχείρησε να προσεγγίσει το αεροπλάνο του Ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου πάνω από διεθνή χωρικά ύδατα στη Βαλτική θάλασσα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Το αεροπλάνο του Σόιγκου πετούσε από το Καλίνινγκραντ στη Μόσχα και σε αυτό επέβαινε ανταποκριτής του TASS.

Στο Καλίνινγκραντ, ο Shoigu έλαβε μέρος στην τελετή τοποθέτησης της θεμέλιας πέτρας για την κατασκευή της ναυτικής σχολής Nakhimov. Παρακολούθησε επίσης τον διαγωνισμό των Διεθνών Στρατιωτικών Αγώνων “Marine Landing”.

Tο αεροσκάφος του συνοδευόταν από δύο μαχητικά αεροσκάφη Su-27 του ρωσικού στόλου της Βαλτικής.

Την περασμένη εβδομάδα, ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-27 αναχαίτισε κατασκοπευτικό αεροπλάνο P-8A Poseidon των ΗΠΑ, καθώς πλησίασε τον ρωσικό εναέριο χώρο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Το Su-27 είναι ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος τέταρτης γενιάς από τη δεκαετία του ’80. Ο “εργάτης” της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας δημιούργησε μια ολόκληρη οικογένεια στρατιωτικών αεροσκαφών που χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο.

Το F / A-18 Hornet είναι ένας μαχητικό που έχει χρησιμοποιηθεί εκτενώς από τις ΗΠΑ και πολλούς από τους συμμάχους του καθ ‘όλη τη διάρκεια των ετών.

Ο στόλος των ΗΠΑ έχει αναβαθμιστεί σε μεγάλο βαθμό στην έκδοση Super Hornet, αλλά τα παλαιότερα αεροσκάφη χρησιμοποιούνται από ορισμένους από τους Ευρωπαίους συμμάχους του ΝΑΤΟ, όπως η Φινλανδία.