Διεθνής Ασφάλεια

Συνελήφθη ύποπτος για την επίθεση στη Χάγη

Κρίση στα ελληνοτουρκικά: Πώς ο Μητσοτάκης απέφυγε την παγίδα Ερντογάν

Η αστυνομία στην Ολλανδία ανακοίνωσε ότι τέθηκε υπό κράτηση ύποπτος για την επίθεση με μαχαίρι, η οποία είχε διαπραχθεί την Παρασκευή στη Χάγη.

Ένα άτομο συνελήφθη ως ύποπτο για την επίθεση με μαχαίρι στη Χάγη, στην Ολλανδία, την Παρασκευή, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για 35χρονο, ο οποίος δεν διέθετε μόνιμη κατοικία, καθώς ήταν πιθανώς άστεγος.

Οι αρχές αναζητούσαν έναν άνδρα μετά από την επίθεση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών εφήβων, ηλικίας 13 έως 15 ετών.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε κοντά στο ιστορικό κέντρο της Χάγης, το οποίος αμέσως αποκλείστηκε από την αστυνομία, ενώ ασθενοφόρα έσπευσαν επίσης στο σημείο.

Ολλανδικά Μέσα Ενημέρωσης αναφέρουν ότι στο στόχαστρο του δράστη βρέθηκαν συγκεκριμένα πρόσωπα και για αυτό έχει αποκλειστεί η πιθανότητα τρομοκρατικής επίθεσης.

Επίθεση στο Λονδίνο: Δεν υπάρχουν ενδείξεις για εμπλοκή άλλων ατόμων

Στο μεταξύ, δεν υπάρχουν ενδείξεις για εμπλοκή άλλου ατόμου στην επίθεση στο London Bridge, στο Λονδίνο, την Παρασκευή, σύμφωνα με αξιωματούχο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι ήταν πρώην κρατούμενος καταδικασμένος για αδικήματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία.