Διεθνής Ασφάλεια

U.S Navy: Αποκάλυψαν και κατέσχεσαν οπλισμό αρκετό για ένα μικρό στρατό [vid]

U.S Navy: Αποκάλυψαν και κατέσχεσαν οπλισμό αρκετό για ένα μικρό στρατό [vid]

«Φλέβα χρυσού» χτύπησαν οι Αμερικανοί όταν ένα καταδρομικό του Πολεμικού Ναυτικού (U.S Navy) εντόπισε ένα ύποπτο πλοίο να πλέει σε διεθνή ύδατα στη βόρεια Αραβική Θάλασσα, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί νηοψία και να αποκαλυφθεί μια τρομακτική ποσότητα οπλισμού.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, επρόκειτο για έναν πολύ μεγάλο αριθμό τυφεκίων και ελφριού οπλισμού, ρωσικής και κινεζικής κατασκευής, τα οποία ήταν αρκετά για να εξοπλίσουν έναν μικρό στρατό, με πλάνα από τη νηοψία να είναι αποκαλυπτικά.

Το U.S Navy στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε, ανέφερε ότι το καταδρομικό USS Monterey (CG 61) εντόπισε το ύποπτο αυτό πλοίο και στη συνέχεια προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες, όπως προβλέπει το διεθνές δίκαιο για νηοψία και έλεγχο τυο φορτίου του πλοίου. Αφού εντοπίστηκε η τεράστια αυτή ποσότητα οπλισμού, στη συνέχεια κατασχέθηκε το όλο φορτίο.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, τα όπλα ήταν διαφόρων ειδών, όπως δεκάδες προηγμένα ρωσικά αντιαρματικά βλήματα, χιλιάδες τυφέκια κινεζικής κατασκευής Type 56, εκατοντάδες ρωσικό πολυβόλα τύπου PKM, τυφέκια ελεύθερου σκοπευτή και εκτοξευτές χειροβομβίδων καθώς και εξαρτήματα όπως διόπτρες και οπτικά.

Mε πληροφορίες από: Defence Blog