Διεθνής Ασφάλεια

Βραζιλία: Μυστήριο με μοντέλο – Eξαφανίστηκε πριν ένα χρόνο στις ΗΠΑ και βρέθηκε σε φαβέλα στο Ρίο

Βραζιλία: Μυστήριο με μοντέλο – Eξαφανίστηκε πριν ένα χρόνο στις ΗΠΑ και βρέθηκε σε φαβέλα στο Ρίο

Αίσθηση προκάλεσε στη Βραζιλία ο εντοπισμός σε φαβέλα του Ρίο ντε Τζανέιρο και μάλιστα σε άθλια κατάσταση ενός μοντέλου, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί μυστηριωδώς πριν από πάνω από ένα χρόνο στη Νέα Υόρκη.

Η 26χρονη Ελοίζα Πίντο Φόντες είχε φύγει από τη χώρα της για να ακολουθήσει καριέρα μοντέλου στη νέα Υόρκη, όπου έπιασε δουλειά στο πρακτορείο Marilyn’s στο Μανχάταν. Είχε υπογράψει συμβόλαια συνεργασίας με Οίκους Μόδας όπως ο Armani και οι Dolce & Gabbana κι είχε συνεργαστεί με μεγάλα περιοδικά Μόδας, όπως το Elle και το Grazia. Η τελευταία φορά που εθεάθη στη Νέα Υόρκη ήταν τον Ιούνιο του 2019 όταν είπε σε συνάδελφό της ότι θα πήγαινε στο προξενείο της Βραζιλίας για να παραλάβει ένα νέο διαβατήριο.

Βραζιλία: Μυστήριο με μοντέλο – Eξαφανίστηκε πριν ένα χρόνο στις ΗΠΑ και βρέθηκε σε φαβέλα στο Ρίο

Πάνω από ένα χρόνο αργότερα το μοντέλο βρέθηκε να περιφέρεται λερωμένη, ξυπόλητη και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση σε παραγκούπολη του Ρίο και δεδομένης της κατάστασής της διακομίστηκε στο Ψυχιατρικό Ινστιτούτο του Μποταφόγκο, όπου και νοσηλεύεται.

Παραμένει άγνωστο πώς και γιατί η νεαρή Βραζιλιάνα βρέθηκε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τη Νέα Υόρκη. Αλλά δεν ήταν η πρώτη φορά που χάθηκαν τα ίχνη της. Την προηγούμενη φορά το μοντέλο είχε εξαφανιστεί και βρέθηκε μετά από τέσσερις ημέρες 140 χλμ. μακριά από το σπίτι της διαβεβαιώνοντας ότι δεν διέτρεχε κίνδυνο κι ότι ήθελε να ζήσει μακριά από τους συγγενείς της που «ήθελαν μόνο τα λεφτά της» και δεν ενδιαφέρονταν πραγματικά για την ίδια.

Η 26χρονη έχει οκτώ αδελφές κι ήταν παντρεμένη με το μοντέλο από τη Ρωσία, Αντρέ Μπιρλεάνου, που έχει και την κηδεμονία της 7χρονης κόρης τους και ο οποίος εξαπέλυσε πυρά εναντίον της: «Παράτησε την κόρη της πριν από έξι χρόνια. Η Ελοίζα ουδέποτε έκανε χρήση ναρκωτικών παρουσία μου, αλλά ήταν πολύ εκρηκτικός και επαναστατικός χαρακτήρας. Ούτε η οικογένειά της, ούτε κάποιος άλλος μπορεί να της μιλήσει. Είχε έναν φίλο κι όταν ήταν μαζί του, έκανε χρήση ναρκωτικών», υποστήριξε ο ίδιος.

iefimerida.gr