Διεθνής Οικονομία

Binance: Μπλόκαρε τις αναλήψεις Bitcoin

Binance: Μπλόκαρε τις αναλήψεις Bitcoin

Η παύση των αναλήψεων έρχεται εν μέσω αυξημένου ρυθμιστικού ελέγχου των ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων από τις αμερικανικές αρχές.

Binance: Μπλόκαρε τις αναλήψεις Bitcoin

Σε διακοπή των αναλήψεων Bitcoin προχώρησε η Binance εξηγώντας ότι «μια παρτίδα συναλλαγών Bitcoin κόλλησε» λόγω των χαμηλών τελών συναλλαγών, «με αποτέλεσμα να υπάρχει καθυστέρηση» από το δίκτυο.

Αρχικά ο ιδρυτής και CEO της Binance Τσανκγπένγκ Ζιάο σε tweet του σημείωσε ότι το όλο πρόβλημα θα επιλυόταν σε περίπου 30 λεπτά. Σύντομα όμως επανήλθε επισημαίνοντας ότι «πρόκειται να πάρει παραπάνω χρόνο σε σχέση με την αρχική μου εκτίμηση, η επιδιόρθωση του προβλήματος».

Η παύση των αναλήψεων έρχεται εν μέσω αυξημένου ρυθμιστικού ελέγχου των ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων από τις αμερικανικές αρχές. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς φέρεται να ερευνά την Binance Holdings Ltd. για πιθανή παραβίαση της νομοθεσίας περί κινητών αξιών όταν εξέδωσε το κουπόνι BNB, το οποίο παρέχει στους συναλλασσόμενους στην πλατφόρμα χαμηλότερες αμοιβές.

Πτωτική πορεία για το Bitcoin

Μέσα σε όλα αυτά, το Bitcoin συνεχίζει την πτωτική του πορεία και τη Δευτέρα, υποχωρώντας κάτω από τα 24.000 δολάρια, αγγίζοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2020.

Τα κρυπτονομίσματα ακολουθούν την πορεία των διεθνών αγορών, οι οποίες καταγράφουν σημαντικές απώλειες, εν μέσω ενός ευρύτερου ξεπουλήματος σε περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου.

Οι ανησυχίες ότι οι κεντρικές τράπεζες στις μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη θα χρειαστεί να υιοθετήσουν πιο επιθετική νομισματική πολιτική για να ανακόψουν το πληθωριστικό ράλι, με τίμημα την ύφεση, ενισχύουν την επενδυτική αβεβαιότητα.