Διεθνής Οικονομία Επικαιρότητα

Credit Suisse: Δάνειο 50 δισ. από την κεντρική ελβετική τράπεζα προκειμένου να αποφύγει τα χειρότερα

Credit Suisse: Δάνειο 50 δισ. από την κεντρική ελβετική τράπεζα προκειμένου να αποφύγει τα χειρότερα

Παραμένουν οι ανησυχίες για επιπτώσεις στον ευρύτερο τραπεζικό κλάδο
Eως 50 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα ανακοίνωσε ότι θα δανειστεί η Credit Suisse από την Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας σε μια προσπάθεια προληπτικής ενίσχυσης της ρευστότητάς της, ενώ σκοπεύει να της αγοράσει χρέος έως και 3 δισ. φράγκα.

Η απόφαση έρχεται λίγο μετά την απότομη πτώση των μετοχών της ελβετικής τράπεζας την Τετάρτη, σε ιστορικό χαμηλό για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, αφού ο κορυφαίος επενδυτής της, Saudi National Bank, ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι σε θέση να παράσχει περαιτέρω βοήθεια.

Οι τελευταίες αυτές κινήσεις θα «υποστηρίξουν τις βασικές επιχειρήσεις και τους πελάτες της Credit Suisse, καθώς η Credit Suisse λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για να δημιουργήσει μια απλούστερη και πιο εστιασμένη τράπεζα που θα βασίζεται στις ανάγκες των πελατών», ανέφερε η τράπεζα σε ανακοίνωσή της.

«Αυτά τα μέτρα καταδεικνύουν την αποφασιστική δράση μας για την ενίσχυση της Credit Suisse καθώς συνεχίζουμε τον στρατηγικό μας μετασχηματισμό για να προσφέρουμε αξία στους πελάτες μας και σε άλλους ενδιαφερόμενους», δήλωσε ο CEO της Credit Suisse Ulrich Koerner.
ΠΗΓΗ in.gr