Διεθνής Οικονομία Επικαιρότητα

Credit Suisse: Η UBS συμφώνησε να την αγοράσει για πάνω από 2 δισ. δολάρια

Credit Suisse: Δάνειο 50 δισ. από την κεντρική ελβετική τράπεζα προκειμένου να αποφύγει τα χειρότερα

Οι ελβετικές αρχές αναμένεται να αλλάξουν τη νομοθεσία της χώρας για να παρακάμψουν την ψηφοφορία των μετόχων της UBS.

Η UBS συμφώνησε να αγοράσει την Credit Suisse μετά την αύξηση της προσφοράς της σε περισσότερα από 2 δισ. δολάρια, με τις ελβετικές αρχές να είναι έτοιμες να αλλάξουν τους νόμους της χώρας για να παρακάμψουν την ψηφοφορία των μετόχων για τη συναλλαγή, καθώς σπεύδουν να ολοκληρώσουν τη συμφωνία πριν από τη Δευτέρα.

Την είδηση μεταδίνουν οι Financial Times. Η συμφωνία για το σύνολο των μετοχών μεταξύ των δύο μεγαλύτερων τραπεζών της Ελβετίας πρόκειται να υπογραφεί από το βράδυ της Κυριακής έτσι ώστε να αποφευχθεί ένας νέος πανικός στις αγορές τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τις πηγές των FT, το ακριβές τίμημα θα προσδιοριστεί με βάση την τιμή κλεισίματος της μετοχής της Παρασκευής.

Νωρίτερα σήμερα, το Bloomberg News έγραψε ότι η Credit Suisse απέρριψε προηγούμενη πρόταση να εξαγοραστεί από την UBS προς ένα δισ. δολάρια, γιατί θεώρησε ότι το ποσό είναι πολύ χαμηλό και ότι αυτό θα έπληττε τους μετόχους και τους εργαζόμενους στην τράπεζα που έχουν μετοχές στην εταιρεία, οι οποίες θα πληρωθούν τελευταίες κατά σειρά μετά από μια πιθανή χρεοκοπία (deferred stock).