Διεθνής Οικονομία Επικαιρότητα

Silicon Valley Bank: Προσφέρθηκαν εργασία και μισθοί 45 ημερών στους εργαζόμενους της τράπεζας που υπέστη «κραχ»

Ελλάδα – Αυστραλία 20-5: Δεύτερη νίκη για την εθνική ανδρών του πόλο στο Wolrd Cup με σαρωτική εμφάνιση

Στους εργαζόμενους της τράπεζας των ΗΠΑ, Silicon Valley Bank (SVB), που κατέρρευσε, προσφέρθηκαν εργασία 45 ημερών και αποδοχές 1,5 μισθών από τον κυβερνητικό οργανισμό (Federal Deposit Insurance Corp – FDIC) που ανέλαβε τον έλεγχο της SVB. Αυτό ανέφερε ηλεκτρονικό μήνυμα προς το προσωπικό της τράπεζας, το οποίο δημοσιοποίησε το Reuters.

Οι υπάλληλοι της τράπεζας των ΗΠΑ που υπέστη «κραχ» θα εγγραφούν και θα τους δοθούν πληροφορίες σχετικά με τις παροχές που θα έχουν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου από τον FDIC.

Λεπτομέρειες για την ασφαλιστική κάλυψή τους θα δοθούν από την πρώην μητρική εταιρία της τράπεζας SVB Financial Group, όπως ανέφερε ο FDIC σε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα που εστάλη αργά χθες το βράδυ με τον τίτλο «Διατήρηση Υπαλλήλων».

Το προσωπικό της τράπεζας των ΗΠΑ, που… βάρεσε κανόνι, έλαβε οδηγίες για την εξ αποστάσεως συνέχιση της εργασίας του, εκτός από τους υπαλλήλους, η παρουσία των οποίων είναι απαραίτητη για τη λειτουργία της τράπεζας, αλλά και τους εργαζόμενους σε τραπεζικά υποκαταστήματα.

Ο FDIC δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε ένα αίτημα σχολιασμού των εξελίξεων. Η SVB δαιτηρούσε 8.528 υπαλλήλους στα τέλη του 2022.