Διεθνής Πολιτική Επικαιρότητα

Διάσκεψη Βερολίνου: Πανηγυρίζει ο Χαφτάρ αλλά ξεχνά την Ελλάδα

Νεκροί δύο αστυνομικοί από πυροβολισμούς στη Χαβάη
Πριν από την κρίσιμη Διάσκεψη στο Βερολίνο ο Λίβυος στρατάρχης επισκέφθηκε τη χώρα μας σε ένα ταξίδι – θρίλερ

Πανηγυρίζει ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ για τη Διάσκεψη του Βερολίνου, καθώς μιλάει για διπλωματική νίκη για τον λαό της Λιβύης. Ευχαρίστησε τους φίλους του, από τους οποίους, όμως, απουσιάζει η Ελλάδα, την οποία επισκέφθηκε πριν το κρίσιμο ταξίδι του στο Βερολίνο και είχε μια σειρά από επαφές.

Ο Χαφτάρ συγκεκριμένα ευχαρίστησε Γαλλία, Ρωσία, Αίγυπτο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με την Ελλάδα να μην είναι πουθενά.

Η επίσκεψη στην Ελλάδα

Ο στρατάρχης Χαφτάρ σε μια υψηλού συμβολισμού κίνηση βρέθηκε αιφνιδιαστικά και κάτω από άκρα μυστικότητα στη χώρα μας, όπου συναντήθηκε την Παρασκευή (17.01.2020) με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, πριν τη διάσκεψη του Βερολίνου.

Ο  Χαλίφα Χαφτάρ κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα χαρακτήρισε άκυρο το μνημόνιο που υπέγραψε ο Φαγέζ Αλ Σάρατζ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και δεσμεύθηκε για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών με την Ελλάδα. Ο κ. Χαφτάρ κατήγγειλε ειδικότερα τον αρνητικό παρεμβατικό ρόλο της Τουρκίας και δήλωσε ότι αμφότερα τα μνημόνια Σάρατζ – Τουρκίας είναι άκυρα, επειδή αντιβαίνουν στο διεθνές δίκαιο αλλά και επειδή έχουν υπογραφεί από κυβέρνηση που δεν έχει την προς τούτο νομιμοποίηση.