Διεθνής Πολιτική Επικαιρότητα

Ερντογάν: Άργησε αλλά…συνεχάρη τον Μπάιντεν για τη νίκη του στις εκλογές των ΗΠΑ

Ερντογάν: Άργησε αλλά…συνεχάρη τον Μπάιντεν για τη νίκη του στις εκλογές των ΗΠΑ

Το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών είναι γνωστό εδώ και μερικές ημέρες, με τον υποψήφιο των Δημοκρατικών  να αναδεικνύεται τον τελικό νικητή, στην μετωπική «σύγκρουσή του, με τον νυν Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και έτσι πολλοί ήταν οι ηγέτες που εξέφρασαν τα συγχαρητήρια τους  στο Τζο Μπάιντεν.

Ορισμένοι από αυτούς μπορεί να το έκαναν με «βαριά καρδιά«, ενώ εντύπωση είχε προκαλέσει που ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν είχε προχωρήσει σε αυτή την «εθιμοτυπική ενέργεια». Ωστόσο σύμφωνα με νέες πληροφορίες, φαίνεται πως ο Ερντογάν «άργησε» αλλά εν τέλει συνεχάρη τον Τζο Μπάιντεν για την εκλογική νίκη του.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχάρη σήμερα τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις για τη νίκη τους στις προεδρικές εκλογές.

Στο μήνυμά του, ο Ερντογάν επισήμανε την «αποφασιστικότητα» της Άγκυρας «να εργαστεί στενά με την αμερικανική διοίκηση» το επόμενο διάστημα, προσθέτοντας πως «η ισχυρή συνεργασία και συμμαχία» μεταξύ των δύο χωρών θα συνεχίσουν να συμβάλουν στην παγκόσμια ειρήνη.

«Οι προκλήσεις μπροστά στις οποίες βρισκόμαστε σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο καθιστούν απαραίτητες την περαιτέρω ανάπτυξη και την ενίσχυση των σχέσεών μας που βασίζονται σε κοινά συμφέροντα και κοινές αξίες», ανέφερε ο Ερντογάν στο μήνυμά του, που έδωσε στη δημοσιότητα η τουρκική προεδρία.

«Σε αυτή τη νέα περίοδο, επαναλαμβάνω την αποφασιστικότητά μου να εργαστούμε στενά με την αμερικανική διοίκηση σε αυτό το πλαίσιο», συμπλήρωσε ο Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας τη σχέση μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ «παλιά» και «στρατηγική».

«Σας συγχαίρω για την εκλογική σας επιτυχία και σας μεταφέρω τις πιο ειλικρινείς ευχές μου για ειρήνη και ευημερία του αμερικανικού λαού», κατέληξε ο Τούρκος πρόεδρος.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters

ΠΗΓΗ