Διεθνής Πολιτική Επικαιρότητα

Γαλλία: Το κόμμα της Λεπέν δημοφιλέστερο εν όψει των βουλευτικών εκλογών

Σύμφωνα με δημοσκόπηση για λογαριασμό του περιοδικού Paris Match, που δημοσιεύτηκε σήμερα, το 36% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι ελπίζουν να κερδίσει τις εκλογές ο «Εθνικός Συναγερμός» της Μαρίν Λεπέν

Ο ακροδεξιός «Εθνικός Συναγερμός» της Μαρίν Λεπέν είναι το δημοφιλέστερο κόμμα στη Γαλλία ενόψει των πρόωρων βουλευτικών εκλογών που προκήρυξε ο πρόεδρος Μακρόν, σύμφωνα με δημοσκόπηση της IFOP για λογαριασμό του περιοδικού Paris Match που δημοσιεύτηκε σήμερα, με 36% των ερωτηθέντων να απαντούν ότι ελπίζουν να κερδίσει το κόμμα αυτό.

Στην ερώτηση ποιο κόμμα θεωρούν πιθανότερο νικητή των εκλογών που θα διεξαχθούν σε δύο γύρους – στις 30 Ιουνίου και στις 7 Ιουλίου – το 60% απάντησαν τον Εθνικό Συναγερμό.

 

Ο Μακρόν αιφνιδίασε την Κυριακή το βράδυ διαλύοντας τη γαλλική βουλή και προκηρύσσοντας πρόωρες βουλευτικές εκλογές μετά τον θρίαμβο στις ευρωεκλογές του Εθνικού Συναγερμού (Rassemblement national- RN, ακροδεξιά).

Ο Εθνικός Συναγερμός εξασφάλισε το διπλάσιο ποσοστό ψήφων στις ευρωεκλογές σε σύγκριση με το κυβερνών κόμμα Αναγέννηση (31,36% έναντι 14,60%).