Διεθνής Πολιτική Επικαιρότητα

Κατάρρευση της σκευωρίας Δημοκρατικών κατά Ν.Τραμπ – Στο «φως» η συνομιλία με Β.Ζελένσκι – «Τελειώνει» την Α.Μέρκελ

Διακοπή ρεύματος για 13 ώρες στο ΚΑΤ -Βλάβη και στην αποχέτευση, νερά στους διαδρόμους

«Τελειώνει» την Α.Μέρκελ ο Αμερικανός πρόεδρος «στολίζοντας» την Γερμανίδα Καγκελάριο στο επίμαχο τηλεφώνημα με τον Ζελένσκι που δόθηκε στην δημοσιότητα στο οποίο αποδεικνύεται ότι επρόκειτο για σκευωρία των Δημοκρατικών εναντίον του.

«Πολυλογού» θεωρεί την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, όπως αποκαλύπτει το αντίγραφο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε το καλοκαίρι με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Η Μέρκελ όλο μιλάει και δεν κάνει τίποτα», φέρεται να είπε ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος επισημαίνοντας στον Ουκρανό πρόεδρο ότι οι ΗΠΑ μπορούν να κάνουν περισσότερα πράγματα για το Κίεβο απ’ ότι η Γερμανία και τα υπόλοιπα ευρωπαικά κράτη.

Οι ΗΠΑ θα κάνουν «πολύ περισσότερα από όσα κάνουν τα ευρωπαϊκά κράτη… Η Γερμανία δεν κάνει σχεδόν τίποτα για εσάς. Το μόνο που κάνει είναι να μιλάει… Οι ΗΠΑ, από την άλλη πλευρά, αντιμετώπισαν την Ουκρανία πολύ, πολύ καλά», επισημαίνει ο Τραμπ.

Από την πλευρά του, ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι έσπευσε να συμφωνήσει με τον Αμερικανό ομόλογό του: «Οι ΗΠΑ στήριξαν την Ουκρανία όχι 100% αλλά 1000%».

Μέχρι τώρα, πάντως, η κυβέρνηση του Βερολίνου απέφυγε να πάρει θέση. «Δεν σχολιάζουμε», δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης στο Γερμανικό Πρακτορείο DPA.

pronews.gr

Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, η Γερμανία είναι ο τρίτος μεγαλύτερος χορηγός της Ουκρανίας μετά την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ. Από την αρχή της κρίσης στην Ουκρανία το 2014, η Γερμανία υποστήριξε το Κίεβο με το ποσό των 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, προσθέτει η γερμανική εφημερίδα «Bild».