Διεθνής Πολιτική

Νέα Ζηλανδία: Καφέ αρνήθηκε την είσοδο στην πρωθυπουργό λόγω κορωνοϊού

Νέα Ζηλανδία: Καφέ αρνήθηκε την είσοδο στην πρωθυπουργό λόγω κορωνοϊού

Το κατάστημα δεν χωρούσε άλλους πελάτες και αρνήθηκε να κάνει τα στραβά μάτια

Το Σάββατο η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Jacinda Ardern επισκέφηκε πολυσύχναστο καφέ στην πρωτεύουσα της χώρας, το Ουέλινγκτον, αλλά από το κατάστημα την ενημέρωσαν ότι δεν μπορούσε να της επιτραπεί η είσοδος.

Ο λόγος ήταν πως στο κατάστημα είχε συμπληρωθεί ο μέγιστος αριθμός πελατών που μπορούν να εισέλθουν με βάση τς μέτρα προστασίας διάδοσης του κορωνοϊου και δεν γίνονταν δεκτοί περισσότεροι πελάτες. Κι όπως φαίνεται στην Νέα Ζηλανδία δεν γίνοντα τα στραβά μάτια ακόμα και για την πρώτη κυρία της χώρας.

Το περιστατικό αποκάλυψε στο Twitter πελάτης του καταστήματος, γράφει ο Guardian. Πάντως λίγη ώρα αργότερα της επέτρεψαν την είσοδο, πρόσθεσε ο ίδιος.

Όπως επιβεβαίωσε ο σύντροφος της πρωθυπουργού, το κατάστημα τους πρόσφερε τραπέζι όταν άδειασε ένα. «Παίρνω την ευθύνη, έπρεπε να το είχα προγραμματίσει», πρόσθεσε ο Clarke Gayford.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο υπεύθυνος του καταστήματος είπε πως “μετά από όλη την ένταση και το στρες των περασμένων δύο μηνών, είναι ωραίο να συζητάμε πάλι για κάτι ανάλαφρο”. Επιβεβαίωσε πως μετά από λίγη αναμονή βρέθηκε τραπέζι, αλλά αρνήθηκε κατηγορηματικά να προδώσει τι παρήγγειλε η πρωθυπουργός στο brunch.