Διεθνής Πολιτική Επικαιρότητα

Partygate: Συνεχίζονται οι μπελάδες για τον Μπόρις Τζόνσον – Νέα στοιχεία για παραβίαση του lockdown

Partygate: Συνεχίζονται οι μπελάδες για τον Μπόρις Τζόνσον - Νέα στοιχεία για παραβίαση του lockdown

Στο στόχαστρο των Αρχών οι αλλεπάλληλες συγκεντρώσεις που παραβίαζαν τους κανόνες κατά την πανδημική περίοδο

Νέα στοιχεία «καίνε» τον Μπόρις Τζόνσον αποδεικνύοντας ότι υπήρξε ιδιαίτερα… ατίθασος κατά την πανδημική περίοδο.

Στην αστυνομία για περαιτέρω έρευνα παρέπεμψε το Γραφείο Υπουργικού Συμβουλίου στη Βρετανία τα νέα στοιχεία. Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Times, το ημερολόγιο πρωθυπουργικών υποχρεώσεων του Τζόνσον περιλαμβάνει επισκέψεις από προσωπικούς φίλους κυρίως στην επίσημη πρωθυπουργική εξοχική κατοικία του Τσέκερς αλλά και στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Για τα νέα στοιχεία έχει ενημερωθεί και η Επιτροπή Ασυλίας της Βουλής των Κοινοτήτων που ερευνά το κατά πόσο ο  Βρετανός πρώην πρωθυπουργός παραπλάνησε το νομοθετικό σώμα αναφορικά με το σκάνδαλο partygate.

Η νομική ομάδα του κ. Τζόνσον ανέφερε σε δήλωση ότι όλες οι υποχρεώσεις του τότε πρωθυπουργού ήταν σύννομες, ενώ σύμμαχοί του μιλούν για «ξεκάθαρα πολιτικά υποκινούμενη» εξέλιξη.

Η εξέλιξη αυτή εντείνει την πολιτική πίεση σε βάρος του Τζόνσον, ο οποίος περιμένει τον ερχόμενο μήνα το πόρισμα της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ασυλίας.

Υπενθυμίζεται ότι κατά του Μπόρις Τζόνσον έχει ήδη επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο από τη Μητροπολιτική Αστυνομία για παραβίαση των περιοριστικών όρων της πανδημίας, λόγω της παρουσίας του σε «πάρτι» για τα γενέθλιά του στις 19 Ιουνίου 2020 στην αίθουσα διεξαγωγής του υπουργικού συμβουλίου.