Διεθνής Πολιτική Επικαιρότητα

Σε εφαρμογή το σχέδιο Μπάιντεν για αποσταθεροποίηση της Ρωσίας: Υποκινούμενοι διαδηλωτές στους δρόμους (βίντεο)

Σε εφαρμογή το σχέδιο Μπάιντεν για αποσταθεροποίηση της Ρωσίας: Υποκινούμενοι διαδηλωτές στους δρόμους (βίντεο)

Μόλις 3 ημέρες μετά την ορκωμοσία του, το σχέδιο Μπάιντεν και της υστερικής και ρωσόφοβης ηγεσίας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για αποσταθεροποίηση της Ρωσίας τέθηκε ήδη σε εφαρμογή, καθώς μετά την επιστροφή και την σύλληψη Ναβάλνι χιλιάδες «υποστηρικτές» του (σσ. υποκινούμενοι από δυτικές υπηρεσίες διαδηλωτές & πολλοί αφελείς) βγήκαν στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν και επιτέθηκαν σε δυνάμεις της ρωσικής αστυνομίας.

Διαδηλώσεις έλαβαν χώρα σε αρκετές πόλεις, καθώς το «επιτελείο του Ναβάλνι» με… ύποπτα καλό πολύ συντονισμό κάλεσε σε διαδηλώσεις σε 90 πόλεις. Στη Μόσχα συγκεντρώθηκαν περίπου 10.000 διαδηλωτές στην πλατεία Πούσκιν για να διαδηλώσουν εναντίον της ρωσικής κυβέρνησης. Βέβαια είναι «σταγόνα στον ωκεανό» αν σκεφτεί κανείς ότι η Μόσχα είναι μία πόλη 10.000.000 κατοίκων, ενδεικτικό της περιορισμένης δημοφιλίας του Ναβάλνι.

Μάλιστα το «επιτελείο» του ήλπιζε για 50.000 διαδηλωτές στη Μόσχα, αριθμός που ούτε καν πλησίασε.

Μέχρι στιγμής η κατάσταση παραμένει υπό έλεγχο με τις αρχές να έχουν προχωρήσει σε εκατοντάδες συλλήψεις σε πολλές πόλεις από το Βλαδιβοστόκ μέχρι τη Μόσχα.

Επίσης Η αστυνομία συνέλαβε και έθεσε υπό κράτηση τους επικεφαλής των τοπικών επιτελείων του Ναβάλνι και γνωστούς ακτιβιστές, μεταξύ ων οποίων και η γυνάικα του Ναβάνλνι, Γιούλια Ναβάλναγια. Στους συλληφθέντες απαγγέλλεται η κατηγορία ότι απευθύνουν εκκλήσεις για συμμετοχή σε συγκεντρώσεις χωρίς τη έγκριση των αρχών.

Αυτές οι διαδηλώσεις είναι το πρώτο μέρος του σχεδίου Μπάιντεν και του βαθέως κράτους των ΗΠΑ για αποσταθεροποίηση της Ρωσίας, το σχέδιο ξεκίνησε με τη δήθεν δηλητηρίαση του Ναβάλνι (ο οποίος σώθηκε από Ρώσους γιατρούς) ώστε να γίνει γνωστός αφού πριν από αυτό δεν τον ήξερε κανείς, ενώ δεν είχε κατέβει και ποτέ σε εθνικές εκλογές. Χαρακτηριστικό της «αξίας» που έχει για τις δυτικές υπηρεσίες είναι πως το ΥΠΕΞ του Μπάιντεν τον ονόμασε «φωνή του ρωσικού λαού»

Επόμενο βήμα είναι οι μαζικές διαδηλώσεις «φιλοδυτικών» υποκινούμενων διαδηλωτών όπως έγινε σε πολλές άλλες πρώην ανατολικές χώρες και η ταυτόχρονη πίεση στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ουκρανία και τη Γεωργία.