Διεθνής Πολιτική Επικαιρότητα

Συνεχάρη και ο Μεντβέντεφ τον Κ. Μητσοτάκη: Τη Ρωσία και την Ελλάδα τις συνδέουν φιλικές, εταιρικές σχέσεις

Συνεχάρη και ο Μεντβέντεφ τον Κ. Μητσοτάκη: Τη Ρωσία και την Ελλάδα τις συνδέουν φιλικές, εταιρικές σχέσεις

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνεχάρη για την εκλογή του και ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αναφέροντας πως τη Ρωσία και την Ελλάδα τις συνδέουν φιλικές, εταιρικές σχέσεις. Ο ρώσος πρωθυπουργός έστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον ομόλογό του στην Ελλάδα για την ανάληψη των καθηκόντων του, μέσω του πρεσβευτή της Ρωσίας στη χώρα μας Αντρέι Μάσλοβ.

«Τη Ρωσία και την Ελλάδα τις συνδέουν φιλικές, εταιρικές σχέσεις. Με συνέπεια αναπτύσσεται η συνεργασία στον εμπορικό, οικονομικό, επενδυτικό τομέα» σημειώνεται μεταξύ άλλων στο τηλεγράφημα του ρώσου πρωθυπουργού, σύμφωνα με αναρτήσεις στο «Τwitter» της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα.

Στο συγχαρητήριο τηλεγράφημά του, ο κ. Μεντβέντεφ γράφει ότι αναπολεί τη συνάντηση που είχε με τον κ. Μητσοτάκη τον περασμένο Φεβρουάριο στη Μόσχα και επισημαίνει πως διαμόρφωσε ευνοϊκές προϋποθέσεις για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας της Ρωσίας με την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται πως συγχαρητήριο τηλεγράφημα είχε αποστείλει και ο  Βλαντίμιρ Πούτιν. Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ τη Δευτέρα (08/07), ο πρόεδρος της ρωσικής Ομοσπονδίας, συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ανάληψη της πρωθυπουργίας του. Στο συγχαρητήριο τηλεγράφημα του ο κ. Πούτιν εκφράζει την πεποίθηση ότι ο κ. Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός «θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του διμερούς διαλόγου, της εποικοδομητικής συνεργασίας σε διάφορους τομείς προς το συμφέρον των δύο λαών, προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της σταθερότητας και της ασφάλειας στην ευρωπαϊκή ήπειρο».

Η σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου για το περιεχόμενο του συγχαρητηρίου τηλεγραφήματος αναφέρει ότι «ο Πρόεδρος του ρωσικού κράτους εκτίμησε ιδιαίτερα τις σχέσεις με την Ελλάδα, οι οποίες βασίζονται στις μακραίωνες παραδόσεις φιλίας, πολιτιστικής και πνευματικής εγγύτητας και εξέφρασε την πεποίθηση, ότι το έργο του Κ. Μητσοτάκη ως επικεφαλής της κυβέρνησης θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του διμερούς διαλόγου, της εποικοδομητικής συνεργασίας σε διάφορους τομείς προς το συμφέρον των δύο λαών, προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της σταθερότητας και της ασφάλειας στην ευρωπαϊκή ήπειρο».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)