Διεθνής Πολιτική Επικαιρότητα

Τι είπαν Πούτιν – Ερντογάν στην τηλεφωνική τους επικοινωνία για τη Συρία

Ολλανδία: Εκρήξεις σε γραφεία ταχυδρομείων

Νέα κλιμάκωση στη Συρία και συγκεκριμένα στην περιοχή της Ιντλίμπ βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες, ενώ την Τρίτη  εξτρεμιστές κατέρριψαν ελικόπτερο που ανήκε στη συριακή κυβέρνηση.

Τηλεφωνική επικοινωνία για τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία είχαν χθες ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι δύο άνδρες, σύμφωνα με το Κρεμλίνο μίλησαν για την παρούσα κατάσταση στην Ιντλίμπ.

Ο Ρώσος Πρόεδρος τόνισε την ανάγκη να τηρηθούν οι συμφωνίες του Σότσι.

Παράλληλα, έκανε γνωστό πως συμφωνήθηκε να γίνουν περαιτέρω επαφές των δύο κρατών σε επίπεδο αξιωματούχων στο τομέα της Άμυνας.

«Συνέχισαν να συζητούν διάφορες πτυχές της διευθέτησης της συριακής κρίσης, κυρίως στο πλαίσιο της επιδείνωσης της κατάστασης στην ζώνη αποκλιμάκωσης της Ιντλίμπ. Υπογράμμισαν τη σημασία της πλήρους εφαρμογής των υφιστάμενων ρωσοτουρκικών συμφωνιών, συμπεριλαμβανομένης αυτής του Σότσι, που υπογράφηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 2018» δήλωσε το Κρεμλίνο.

Υπενθυμίζεται πως, η Τουρκία κατηγόρησε τη Συρία για επιθέσεις σε παρατηρητήρια στην Ιντλίμπ που προκάλεσαν το θάνατο Τούρκων στρατιωτών.

Ο Ερντογάν επανέλαβε τις απειλές κατά της Συρίας αναφέροντας ότι «θα υπάρξει και συνέχεια. Θα πληρώσουν πολύ ακριβό τίμημα» και προανήγγειλε ότι θα ανακοινώσει σήμερα τα επόμενα βήματα.