Διεθνής Πολιτική Επικαιρότητα

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσαβούσογλου – Πομπέο για την Ανατολική Μεσόγειο

Της “έφαγαν” 13 εκατ. για να… της λύσουν τα μάγια – Η πάμπλουτη κληρονόμος και η “λευκή μάγισσα”

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε, νωρίς το βράδυ της Δευτέρας (14.09.2020), ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον Μάικ Πομπέο.

Οι υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας και ο Αμερικανός ομόλογος του συζήτησαν για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο.

Σκληρό μήνυμα Πομπέο από την Κύπρο

Υπενθυμίζουμε ότι κατά την επίσκεψη του στην Κύπρο, ο Μάικ Πομπέο εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία του για τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες της Τουρκίας, που εξερευνά τον φυσικό πλούτο σε περιοχές, όπου η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν δικαιοδοσία στην Ανατολική Μεσόγειο, προσθέτοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει το δικαίωμα να εκμεταλλεύεται τους φυσικούς της πόρους περιλαμβανομένου και του δικαιώματος για τους υδρογονάνθρακες που βρέθηκαν στην υπό την κυριαρχία της θάλασσα και στην ΑΟΖ της.

“Παραμένουμε ανήσυχοι για τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες της Τουρκίας, η οποία εξερευνά τον φυσικό πλούτο σε περιοχές όπου η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν δικαιοδοσία στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει το δικαίωμα να εκμεταλλεύεται τους φυσικούς της πόρους περιλαμβανομένου και του δικαιώματος για τους υδρογονάνθρακες που βρέθηκαν στην υπό την κυριαρχία της θάλασσα και στην ΑΟΖ της, προς όφελος τόσο των Ελληνοκυπρίων όσο και των Τουρκοκυπρίων”, επισήμανε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Με πληροφορίες από milliyet